FeaturedKIBRIS

“Görevlendirmeyi en geç Salı sabahı yapacağım”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Manşet + programına video konferans aracılığıyla katılarak gündemdeki son gelişmeleri değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Covid-19 olmasının hükümet kurma sürecini etkilemeyeceğini ifade ederek, en geç Salı günü görevlendirme yapacağını açıkladı.

Tatar, grip olanların mutlaka Covid-19 testi yaptırması çağrısında bulunarak “Ankara dönüşü testim negatif çıktı ancak grip olduğumu hissettim dolayasıyla ertesi gün tekrar test dedim, o test maalesef pozitif olduğumu söyledi.” dedi.

“Normal geçirdiğim bir grip gibi geçiriyorum, benim dört aşım var, dört aşıma rağmen böyle olduysa demek ki aşısız olsam daha kötü olacaktı” diyen Tatar aşılanmanın ve test yapmanın önemine vurgu yaptı.

Hükümetin kurulmasıyla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Cumhurbaşkanı Tatar görevlendirmeyi en geç Salı sabahı yapacağını kaydetti.

“Görevi vereceğim Genel Başkan değerlendirmeleri zaten kamu oyunda yapmaktadır” diyen Tatar kurulacak hükümet modeli konusunda Cumhuriyetçi Türk Partisi ile koalisyonun mümkün olmayacağını gördüğünü söyledi. Tatar diğer modeller üzerinde süratle bir anlaşmaya varılması gerektiğini vurguladı.

UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu’nun “kurulursa kurulur, kurulmazsa da bir erken seçime gideriz” söylemini değerlendiren Tatar ” Sayın Genel Başkan UBP’nin 24 milletvekiliyle bu seçimden çıkması noktasında büyük bir özgüven kazanmıştır. Bu koşullarda UBP büyük bir başarı yakalamıştır” diyen Tatar “Eğer farklı farklı hükümet modelleri üzerinde beklenmedik taleplerle karşı karşıya kalıyor ise o zaman bir bakıma içgüdüsel bir açıklama yapmıştır.” dedi.

Kış aylarından sonra çıkış yolunun görülebileceğini kaydeden Tatar kurulacak hükümete önerilerde bulunarak “Mutlaka Türkiye Cumhuriyeti ile 2022 yılının mali ve ekonomik işbirliği protokolü  imzalanmalıdır. Bir an evvel bunun çalışması yürütülmelidir.” dedi.

Tatar “Netice itibariyle bütçeye bakıldığında bir açık var, o açığın nasıl sürdürüleceği net protokollere bağlanması lazım ve ekonomi dünyasına 2022 yılında KKTC’deki kamu maliyeti ve gidişat böyle olacak şeklinde bir mesajın verilmesi çok önemlidir” dedi.

Tatar, oluşacak güvenle ekonominin düze çıkabileceğini kaydederek “2022 yılında pandeminin de gerilemesiyle süratli bir yükseliş olabileceğini düşünmekteyim” dedi.

 


Benzer Haberler

CTP Girne İlçesi, Alsancak, İncesu, Malatya ve Ilgaz’daydı

Voice Kıbrıs Haber

4. Kozanköy Hellim, Pekmez, Pastelli Festivali ertelendi

TAK

Girne’deki trafik kazasında 4 genç yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber

“Sıfır Atık Çöp Toplama Maratonu”, Girne Boğaz Piknik Alanı’nda başladı

TAK

İsrailliler yeniden sokaklara indi

AA

Bir günde 5 yangın!

Voice Kıbrıs Haber