FeaturedKIBRIS

“Görev tanımında başarıya ulaşılmasını umuyoruz”

AKEL Basın Sözcüsü Stefanos Stefanu, BM Genel Sekreteri’nin Geçici Kıbrıs Özel Danışmanı Jane Holl Lute’un temasları hakkında açıklama yaptı.

Açıklamada, Lute’un  bölgemize yaptığı ziyaretiyle ilgili olarak bu dönemin bir bekleme ve beklenti dönemi olduğunu dile getirdi.

Lute’un iki tarafla ve ilgili taraflarla temaslarından çıkacak sonuçları herkesin beklemesi gerektiğine işaret eden Stefanu, bu temaslardan görev tanımında anlaşmaya varılabileceğinin ortaya çıkması beklentisi içerisinde olduklarını kaydetti. Stefanu böylece BM Genel Sekreteri’nin pek çok kez belirttiği şekilde görüşmelerin yeniden başlamasının yolunun açılacağını söyledi.

AKEL Basın Sözcüsü, temenni ve beklentilerinin müzakerelerin Crans Montana’da kesintiye uğradığı yerden, BM Genel Sekreteri’nin çerçevesi temelinde yeniden başlaması ve iki bölgeli iki toplumlu federasyon çerçevesinde ülkeyi ve halkı kurtaracak ve yeniden birleştirecek çözümün başarılması olduğunu kaydetti.

AKEL Basın Sözcüsü Stefanos Stefanu ayrıca, Astra Radyosu’na yaptığı açıklamada ise görev tanımı (terms of references) hakkında anlaşmaya varılmasının başarılması umudunu dile getirdi.

Stefanu, Lute’un ve BM Genel Sekreteri’nin net hedefinin görev tanımı konusunda iki tarafın pozisyonlarını tespit etmek olduğunu söyledi.

Stefanos Stefanu görev tanımı hakkında anlaşmanın başarılması hedefinin gerçekleştirilebilecek bir hedef olduğunun ve her şeyin iki tarafın masaya sunacakları tezlere bağlı olduğunun altını çizdi.


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber