FeaturedKIBRIS

“Görev gereği olmadıkça bu yasağa uyulması son derece önemlidir”


Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, Covid 19 virüsü ile mücadele kapsamında bu gece yarısından sonra uygulanacak kısmi sokağa çıkma yasağı diğer bazı sektörlerde olduğu gibi basın ve yayın kuruluşlarında görev yapanları kapsamayacağını duyurdu.

Duyuruda, “birlikte tüm basın emekçilerimizin de, virüsle verilen toplumsal mücadelenin başarıya ulaşabilmesi için GÖREV GEREĞİ OLMADIKÇA bu yasağa uyması son derece önemlidir” denildi, şu ifadelere yer verildi:

“Öte yandan hem devlet kurumlarının hem de medya kuruluşlarının virüs konusunda tedbirlerini gözden geçirmelerini öneriyoruz.

Bu çerçevede aşağıdaki ve benzeri önlemler basın emekçilerimizi, yakınlarını ve tüm toplumu Corona virüsünden korumakta katkı sağlayabilecektir:

  1. Kurumlar çalışma saatlerini yeniden düzenleyerek, insan temasını asgariye indirebilir.
  2. Çok zaruri olmadıkça dış çekim, röportaj, ikili veya çoklu programlar vb askıya alınabilir.
  3. Kamu kurum ve kuruluşları kamuoyuna dönük açıklamalarını tek elden ve kendi imkanlarıyla servis ederek (video, canlı yayın vb) yakın teması azaltabilir.

Unutulmamalıdır ki basın kamu görevi vermekte, evlerine kapanmış insanlarımızın doğru ve hızlı bilgi alma hak ve ihtiyacını karşılamaktadır. Yalan, yanlış bilgilerin virüsten daha hızlı yayıldığı bu dönemde basın emekçilerinin sağlığını korumak başta devlet ve kurum yönetimlerinin görevidir.

Kısmi sokağa çıkma yasağı konusunda hükümet ve devlet yetkilileri ile temaslarımızın sonuçlarını da sizlerle paylaşacağız.”

Voice of the Island

 



Benzer Haberler

Devlet Piyangosu çekildi! (30 Mayıs 2024 tam liste)

Voice Kıbrıs Haber

Döviz piyasaları dalgalı seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Suçla ilgili yeni zanlılar tespit edilebilir

Voice Kıbrıs Haber

Ercan’dan çıkış yapmaya çalışırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber

Dalında kalacak olan Valencia ürünü için arazi çalışmaları yarın başlayacak

TAK

İkinci etap şehit çocuğu arsalarının tapuları dağıtıldı

TAK