Teknoloji

Google’ın doğum günü çarkıfeleği kullanıcıları şaşırttı!


Google’ın doğum günü çarkıfeleği doodle oldu. 19. yaşını Google kullanıcılarını sürpriz bir doodle ile karşıladı. Peki Google kaç yılında kurulmuştu?

Google’dan sürpriz doodle… Önemli günleri sayfasına taşıyan Google’ın bugünkü sürprizi ‘Google’ın doğum günü çarkıfeleği’ oldu. Google’ın hareketli doodle’ı kullanıcıları şaşırttı.

Bundan tam 18 yıl önce Larry Page ve Sergey Brin tarafından takvimler 4 Eylül 1998 tarihi gösterdiğinde kuruldu. Ancak Google, 2005 yılından beri doğum gününü 27 Eylül tarihinde kutluyor. Kendine özel doodle hazırlayan şirketin teması ise;”Google ne zaman kuruldu?” oldu. Google arama motoru, 27 Eylül 2005 tarihinde rekor bir indeks sayısına ulaştı. Bu rekordan sonra da artık Google’ın doğum günü, her sene 27 Eylül tarihinde kutlanılmaya başlandı.

Google, Doodle’ları ile önemli günleri ve olayları insanlara hatırlatmaya devam ediyor. Google, 27 Eylül için hazırladığı özel Doodle’ı ile birlikte de ne zaman kurulduğunu da internet kullanıcılarına hatırlatarak, kendi doğum gününü kutluyor.

Peki Google ne zaman kuruldu?

GOOGLE NE ZAMAN KURULDU?

Google özel bir şirket olarak 4 Eylül 1998 tarihinde kuruldu ve 19 ağustos 2004 tarihinde halka arz edildi. Bu dönemde Larry Page ve Sergey Brin 20 yıllık yani 2014 yılına kadar Google’da çalışmak üzere Eric Schmidt ile anlaştı. Kuruluşundan itibaren misyonu tam olarak “dünyadaki bilgiyi organize etmek, bunu evrensel olarak erişilebilir ve kullanılabilir hale getirmek”tir. Resmi olmayan sloganı ise ”Don’t be evil” (kötü olma)dır. Bu slogan google mühendisi Amit Patel tarafından bulunmuş ve Paul Buchheit tarafından desteklenmiştir. Şirketin merkezi Mountain View, California’dadır.

Google dünya çapında bir milyondan fazla sunucuyla çalıştığı tahmin edilmekte. Bir milyardan fazla arama isteğini işlediği ve kullanıcılara Google tarafından oluşturulan gün başına yirmi dört petabayt olduğu bilinmekte. Gerçekleşen büyüme hızı, şirketin temel web arama motorunun ötesinde ürünler, satın almalar ve ortaklık zincirinin meydana gelmesini sağladı.



Benzer Haberler

Ebeveynler, dijital dünya konusunda çocuklarına göre daha az farkındalığa sahip

AA

Japonya’da üretilen robot, zeka küpü rekorunu kırdı

TRT

Yapay zeka yarışı kızışıyor… Google yeni ürünlerini tanıttı

AA

NASA’ya Boeing uyarısı: “Felaket riski var”

NTV

Apple iPad Pro’nun ‘Crush’ reklamı için özür diledi

NTV

Yapay zeka ölü insanları taklit ediyor: “Psikolojik etkisi yıkıcı olabilir”

NTV