KIBRIS

Gönyeli çemberi 1. Etap proje çalışmaları başladı

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Gönyeli çemberi trafiğinin rahatlatılmasına yönelik ortaya koydukları iki aşamalı projenin 1. Etap “kaçış yolları projesi” çalışmalarının başladığını açıkladı.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, ülkede yaşanan trafik kazalarının önlenmesi amacıyla ilgili sivil toplum kuruluşları ile birlikte “ortak akılla” alınan kararların süratle hayata geçirilmeye başlandığını kaydetti. Dürüst, bunlardan ilkinin Polis Müdürlüğü’ne teslim edilen 7 adet radar cihazı olduğunu belirtti.

Dürüst, Bakanlık olarak trafikte kazaların azaltılmasına yönelik olarak hem alt yapı hem de yasal çerçevede çalışmaların devam ettiğini belirterek, önümüzdeki günlerde yapılan tüzük değişiklikleri konusunda kamuoyuna açıklamalar yapacağını belirtti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, göreve gelir gelmez Kuzey Kıbrıs’ta en fazla aracın kullandığı, adeta ülkenin atar damarı konumunda olan Gönyeli çemberinin rahatlatılmasına yönelik olarak gerek Karayolları Dairesi teknik personeli gerekse de hizmet alımı noktasında proje çalışmalarını başlattıklarını dile getirdi. Dürüst, projenin iki aşamalı olarak devreye konulmasına karar verdiklerini kaydetti.

Projenin hazırlanmasının ardından süratle ihale sürecine geçildiğini belirten bakan Dürüst, ihalenin tamamlanmasının ardından dün itibariyle projenin 1’nci adımı olan kaçış yolları proje çalışmalarının başladığını belirtti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, ihale sözleşmesinde projenin 4 ay içerisinde tamamlanacağına vurgu yaparak, projenin tamamlanması ile birlikte Gönyeli çemberindeki yoğunluğun ve dolayısıyla trafikte yaşanan sıkışıklığın büyük oranda çözüme kavuşturulacağına inanç belirtti.

Proje hakkında da bilgi veren Dürüst, Lefkoşa Devlet Hastanesi yönünden Güzelyurt istikametine giden yolun, 400 metre, Güzelyurt-Girne istikametindeki kaçış yolunun 613 metre, Girne’den Mağusa istikametine gidecek olan kaçış yolunun 973 metre ve Mağusa yönünden Lefkoşa Devlet Hastanesi istikametine gidecek kaçış yolunun ise 770 metre uzunluğunda olacağını kaydetti.

Dürüst, ayrıca Girne istikametinden Mağusa istikametine doğru olacak kaçış yolunda 2 adet köprünün de inşa edileceğini belirtti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, tüm halkın yeni yılını da kutlayarak, “Tüm halkımızın 2016 yılında yaşanan olumsuzlukları geride bırakarak, 2017 yılında toplumsal barış ve huzur dilerim. Tüm halkımızın yeni yılı kutlu olsun” dedi.

Kaynak: TAK


Benzer Haberler

Tatar “Egemenliğimiz kabul edilmeden Kıbrıs konusunda görüşme yapmayacağız”

TAK

Engelliler, Engelliler Haftası etkinliklerini siyah çelenkle başlatıyor

TAK

Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği Başkanı Barlasoğlu oldu

TAK

İkamet izinsiz zanlıdan milyonluk hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

YDP Parti Meclisi belirlendi… İşe yeni Parti Meclisi!

TAK

Kasaplara bir yaşını geçmemiş küçükbaş hayvan başına 800 TL’lik destek

TAK