FeaturedKIBRIS

Gönüllü donörler hiç tanımadıkları kişilerin hayata yeniden başlamalarını sağladı

Kemal Saraçoğlu Vakfı donör arşivine geçtiğimiz yıllarda örnek vererek kayıt yaptıran dört kişi; Salih Güzeltaş, Ogün Öneri, İsmet Özgem nakil bekleyen hastalarına kök hücre ve Yunus Macit ise hastasına kemik iliği bağışında bulunarak, hiç tanımadıkları kişilerin hayata yeniden başlamalarını sağladılar.

Dünya İlik Bankası donör arşivine kayıt olmuş 4 gönüllü bağışçı, geçtiğimiz aylarda uyum gösterdikleri hastaları için kök hücre ve kemik iliği bağışı yaptı. Tamamen gönüllülük esasını benimseyerek, hiç tereddüt etmeden dünyanın herhangi bir yerinde uyumlu ilik için bekleyen hastalarının hayata yeniden başlamalarını sağlayan kahramanlar Salih Güzeltaş, Ogün Öneri, İsmet Özgem ve Yunus Macit hastaları ve ailelerine bir umut armağan etti.

Donörlerin ortak yorumu ise; işlemin kimseyi korkutmaması gerektiği, ihtiyacı olan bir hastanın sağlığına kavuşmasını sağlamanın bir kişinin hayatı boyunca yaşayabileceği en güzel şeylerden bir tanesi olduğu ve bu işleme hiç düşünmeden seve seve, defalarca gönüllü olabilecekleri şeklinde oldu.

Kemal Saraçoğlu Vakfı Koordinatörü Servet Özeralp yaptığı açıklamada, Vakfın sloganı olan “Kanseri yaşamadan sorumluluk hissedebilmek erdemdir” ilkesini benimseyerek, tamamen gönüllülük çerçevesinde hiç tanımadıkları kişilere umut olan donörlere tekrardan sonsuz teşekkürlerini iletti.

Özeralp sözlerine, “2000 yılından bu yana Kemal Saraçoğlu Vakfı ve Karaiskakio Vakfı iş birliği ile gönüllülerden Dünya İlik Bankası için numuneler alınmaktadır. 18-45 yaş arası, KKTC Kimlik Kartı’na sahip, daha önce bu amaç için örnek vermemiş sağlıklı bireylerden alınan kan veya tükürük örneği ile özelde kendi ülkemizdeki genelde ise Dünyadaki ilik/kök hücre nakli ihtiyacı olan hastalara yardım eli uzatmak için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz” diyerek devam etti. “Bugüne kadar 90 Kıbrıslı Türk Donörün, tamamen gönüllü olarak ilik/kök hücre bağışı yaparak hastalarının hayata ikinci kez başlamalarına vesile olmuş olması vakıf olarak bizler için de muhteşem bir gururdur.” diyen Özeralp, kriterlere uyan kerkesin örnek vererek kayıt yaptırması çağrısında bulurak, “siz hayattayken birisinin hayatını kurtarmanın tarifi imkansız” diyerek sözlerine son verdi.


Benzer Haberler

Girne’deki bir evden 47 bin TL’lik hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

Süper Lig’de sona doğru

BRT

Uyuşturucuyu iç çamaşırına ve çoraba sakladılar

Voice Kıbrıs Haber

‘Herse ve Lokma Günü’ etkinliği yoğun katılım ile tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Rum liderliğinin basına yalan ve yanlış haber düzenlettiği aşikardır”

TAK

Önce ağaca ardından toprak sete çarpıp durabildi, 3 kişi yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber