FeaturedKIBRIS

Göçmen kampında tutuklama

Kıbrıs’ın güneyinde kaçak mültecilerin barındırıldığı “Kokkinotrimithia” bölgesinde bulunan “Purnara” mülteci kampında yaşanan olaylardan ötürü 8 kişi tutuklanırken, Baf’ın “Hlorka” köyüne yerleştirilen Suriyeli göçmen sayısının çok artmasından ötürü, köye yeni göçmen yerleştirilmesinin yasaklandığı bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, geçtiğimiz Pazartesi günü “Purnara” mülteci kampında Afrika kökenli mülteciler ile Suriye kökenli mülteciler arasında yaşanan olaylar sonrasında dün 8 kişinin tutuklandığını yazdı.
Gazete, kampta, çoğunluğu Suriyelilerin oluşturduğu bin 500 kişinin kaldığını ve zaman zaman mülteciler arasında olaylar yaşandığını aktardı.

Gazete, bir diğer haberinde ise, Baf’ın “Hloraka” köyü ve çevresinde Suriyeli nüfusun büyük artış göstermesinden ötürü, Rum İçişleri Bakanı Nikos Nuris’in, bölgeye başka göçmen yerleştirilmemesi talimatını verdiğini yazdı.
Bölgede 4 bin Kıbrıslı Rum ve bin 300 Suriye uyruklu mültecinin ikamet ettiğini aktaran gazete, bölgenin demagojik yapısının bozulmaması için bu kararın alındığını aktardı.

TAK


Benzer Haberler

Arabasında tabanca ve mermi bulunan şahıs tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

CTP Girne İlçesi, Alsancak, İncesu, Malatya ve Ilgaz’daydı

Voice Kıbrıs Haber

4. Kozanköy Hellim, Pekmez, Pastelli Festivali ertelendi

TAK

Girne’deki trafik kazasında 4 genç yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber

“Sıfır Atık Çöp Toplama Maratonu”, Girne Boğaz Piknik Alanı’nda başladı

TAK

İsrailliler yeniden sokaklara indi

AA