FeaturedKIBRIS

Girne Belediye Başkanı Şenkul Antik Liman esnafı ile toplantı yaptı

Girne Antik Limanı‘nda yaşanan sorunlara çözüm arayışı kapsamında Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul’un katılımıyla toplantı düzenlendi.

Girne Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Şenkul, Girne Belediyesi Meclis Üyeleri ve teknik/idari kadro ile birlikte, Antik Liman esnafı ve mal sahipleri bir araya geldi.

Toplantıda, çeşitli başlıklar altında sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. Temizlik ve çöp toplama saatleri, esnaf ve ziyaretçi araç park yeri gibi konuların yanı sıra, uzun süreli parkları önlemek amacıyla paralı otopark uygulaması da ele alındı.

-“Kanalizasyon sorununa kalıcı çözüm…”

Girne Belediyesi tarafından desteklenecek projeler arasında işletmeler içerisindeki kuyuların rögara dönüştürülerek denize akmasının önlenmesi ve kanalizasyona bağlanması gibi çevresel önlemler üzerinde duruldu.

Tüm işletmelerin kuyularında oluşabilecek herhangi bir tıkanıklığa karşı, bir önlem olarak kullanılan yağ tutucu maddenin her iş yerinde bulundurulma zorunluluğu konusunda da mutabakata varıldı.

Belediyeden yapılan açıklamada, toplantı, Antik Liman’ın geleceği ve çevresel sürdürülebilirliği açısından önemli bir adım olarak değerlendirilirken, katılımcıların aktif katılımıyla çeşitli çözüm önerileri ortaya konulduğu belirtildi.


Benzer Haberler

Girne’deki bir evden 47 bin TL’lik hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

Süper Lig’de sona doğru

BRT

Uyuşturucuyu iç çamaşırına ve çoraba sakladılar

Voice Kıbrıs Haber

‘Herse ve Lokma Günü’ etkinliği yoğun katılım ile tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Rum liderliğinin basına yalan ve yanlış haber düzenlettiği aşikardır”

TAK

Önce ağaca ardından toprak sete çarpıp durabildi, 3 kişi yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber