FeaturedKIBRIS

“Gerginlik Maliye Bakanlığını olumsuz etkileyecek”

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, ülkede yaşanan gerginlikten en fazla etkilenecek olanın Maliye Bakanlığı olduğunu söyledi.

Bakan Amcaoğlu, “En zor iş benim işim doğrusu.Bu gerginlikten dolayı en fazla etkilenecek olan yine Maliye Bakanlığı.

Bazı ilişkiler vardır ki daha rahat, daha sakin, daha mütevazi ortamlarda konuşulması lazımdır. Ülkede yaşanan bu kadar gerginlik, yaşatılan bu kadar sıkıntı ortada dururken Maliye Bakanlığı 2020 Bütçesini oturup, sakinlik, dinginlik içinde konuşması gerekir. Önce kendi yetkililerimizle sonra da Türkiye Cumhuriyeti ile konuşulması lazım” dedi.

Konuşmasında biz bu toz dumanın içinde ekonomiye bakabilecek miyiz? şeklinde bir soruyu da kendine yönelten
Amcaoğlu, bugün itibarıyla savunma başlığı altındaki ödemelerinin tamamının yaklaşık 21 Milyon TL bir rakamla birlikte tamamlanmış olduğunu belirtti.

Olgun Amcaoğlu, Meclis’te daha çok yıl emek vermiş olanların sükuneti sağlaması gerektiğini de belirtti.

Amcaoğlu, “Meclis’i dikkatle izliyorum. Yeni bir milletvekiliyim ve 3-4 aydır da bakanlıkta göreve devam ediyorum. Özellikle konuşulanları dikkatle dinliyorum. 25 yıldan fazladır Meclis’te görev yapan o meşur akradaşlarıma, abilerime diyorum ki bu ülkede sükuneti sağlayacak olan sizlersiniz. Heyecanlanmaması gereken bizden daha önce buralara gelip, dirsek çürüten, memleketin bekası için uğraşan büyüklerimizdir diyorum. Bazı bahaneler altına sığınarak değil hep birlikte TC’ye destek verelim” şeklinde konuştu.

KKTC’nin dünya üzerinde tek tanıyanın ve kol kanat gerenin Türkiye Cumhuriyeti olduğunu vurgulayan Maliye Bakanı Amcaoğlu, “bazı cümleleri sarf ederken, hepimiz için söylüyorum dikkatli ve sakin olmamız gerekir” dedi.

Bakan Amacaoğlu bir soru üzerine KKTC Bütçe açığının yaklaşık 500 Milyon TL olduğunu ifade etti.

Amcaoğlu, “Bütçe açığımız şuan 500 Milyon TL seviyelerindedir. Elbette günün sonunda bizim en büyük temennimiz bütçe açığının aşağılara çekilmesi ile birlikte yatırım başlığının da daha yüksek rakamlara çıkarılmasıdır”diye konuştu.

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, Ercan Devlet Havalimanı işletmecisi T&T şirketinin devlete olan 35 Milyon TL’lik borcu bugün ödeyerek, gelir paylaşımı sözleşmesi gereğini yerine getirdiğini açıkladı.

Bakan Amcaoğlu, “Bugün 3.5 aylık bir süre sonunda Ercan Devlet Havalimanı işletmesi T&T şirketi ile hesaplaşma, ciro paylaşımı günümüz. Yasa ne emrediyorsa, prosedür neyi gerektiriyorsa onu yapıyoruz.

Ekiplerimiz orada ilgili hesapları inceledi ve cironun yüzde 47.8’i gelir ve vergi dairesinin ilgili veznesine yatırıldı” dedi.

Olgun Amcaoğlu, kısa, orta ve uzun vadede bütün vergi yasalarının reformist yaklaşımla yenileneceğini de söyledi.

Amcaoğlu, “Vergi yasalarında kısa dönemde yapacaklarımızla ilgili Sivil toplum örgütleri ile yarın biraraya geleceğiz. Daha önce yazılı olarak aldığımız görüşleri bu kez karşılıklı olarak masaya yatıracağız” dedi.

(BRT)



Benzer Haberler

3 inşaattan elektrik kablolarını söküp çaldılar

Voice Kıbrıs Haber

Demirhan’da hırsızlık yaptığı tespit edilen 4 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa’da uyuşturucu: 1 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Girne’de ciddi darp, rahatsızlık ve kasti hasar!

Voice Kıbrıs Haber

Ayla Dalgalan’ın ölüm sebebi araştırılıyor

Voice Kıbrıs Haber

Girne-Lefkoşa Anayolu’nda kaza: Araç sürücüsü yaralandı

Voice Kıbrıs Haber