FeaturedKIBRIS

‘Gerektiği günde pandemi hastanesi ile ilgili ihtiyaç giderilecek’

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu BRT’de 18. Saat programına konuk oldu ve ülkenin mali yapısı ile ilgili soruları yanıtladı.

Maliye Bakanı Amcaoğlu, Yeni Girne Hastanesi’nin yılbaşından önce hizmet vermesi yönünde çalışıldığını ve bu konuda geri adım atmayacaklarını vurguladı.

Amcaoğlu, “10 günde elden teklif alma usulü ile çok süratli bir şekilde ihale sonuçlanacak ve yılbaşından önce Girne Amerikan Üniversitesinden teslim aldığımız Yeni Girne Hastanesi hizmet vermeye başlayacak. Günü geldiğinde hastane için borçlanma ihtiyacı varsa evet borçlanılacaktır. Bunu göğsümüzü gere gere söylüyoruz. Bizim insanımızın 15 bin metrekarelik kapalı alana sahip 160 yataklı olabilecek bir hastaneye, 34 yoğun bakım ünitesine sahip olabilecek olan negatif havalandırma sistemi ile çalışabilen istenildiğinde pandemi hastanesi olabilecek olan hastaneye süratle kavuşması, üçüncü basamak hizmeti alabilmesinin koşullarını sağlanması noktasında geri adım atmayacağız. Bunu buradan rahatlıkla söylüyorum. Maliye Bakanlığı olarak bütün hazırlıklarımız ve seferberliğimiz bu doğrultudadır”diye konuştu…

Amcaoğlu, Pandemi hastanesi için süratle çalıştıklarını ve önümüzdeki hafta Başbakan aracılığı ile bazı hazırlıkların kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi.

“Hafta başında bazı hazırlıklar Sayın Başbakan aracılığı ile paylaşılacak”

Bakan Amcaoğlu, “Gerektiği günde pandemi hastanesi ile ilgili ihtiyaç giderilecektir. Süratle çalışıyoruz. Hafta başında bazı hazırlıklar Sayın Başbakan aracılığı ile paylaşılacaktır. Biz şikayet ederek değil bu konudaki çareleri üreterek bugünleri geçirmeye çalışıyoruz”dedi.

İşçi statüsünde hemşire alımının yapılmadığını orada ifade yanlışlığı olduğunu söyleyen Bakan Amcaoğlu, “Bu konuda Ebeler ve Hemşireler Sendikası haklı idi. Zaten bu süreçte ben söylüyorum hatalar ve eksiklikler oluyor. Geçici hemşire alımı ile ilgili Sağlık Bakanlığı’nın yasal hakkı vardır. İstihdam geçici hemşire statüsünde edilecektir. Çünkü siz geçici işçiye hastanelerde geçici işçi statüsü ile hemşirelik yaptırma şansınz en azından yasalar tahtında sahip değilsiniz. Bunları elbette o günkü sıkışık durumlarda gözden kaçmış küçük hatalar olarak görüyorum.Bunlar zaten düzeltildi” dedi.

(BRT)


Benzer Haberler

Güney Kıbrıs mahkemelerinde ABD-Rusya gerilimi

TAK

Zanlıların uyuşturucu aldıkları şahıs ile sattıkları şahıslar aranıyor!

Voice Kıbrıs Haber

Meteoroloji Dairesi’nden yarın için fırtına uyarısı!

TAK

Sahte pasaportu 10 bin Euro karşılığında temin etti!

Voice Kıbrıs Haber

Paskalya nedeniyle 60 mahkuma başkanlık affı

TAK

Önümüzdeki günlerde yağmur bekleniyor, sıcaklık düşecek

TAK