FeaturedKIBRIS

“Gerçekleşmesi mümkün olmayan boş bir hayal”

Sol Hareket adına yazılı açıklamada bulunan Abdullah Korkmazhan, Maraş konusunda hükümetin izlediği politikanın gerçekleşmesi mümkün olmayan boş bir hayal olduğunu savunarak, Maraş’ın BM kontrolünde yasal sahiplerine iade edilmesini talep etti.

“BM Güvenlik Konseyi, 550 ve 789 nolu kararları ile Maraş’ın açılmasını yasaklamış, yasal sahiplerine iade edilmesini kararlaştırmıştır” diyen Korkmazhan, “Maraş konusunda son bir haftadır yapılan açıklamaların, Kıbrıslı Rumlara gözdağı vermeyi ve Eylül ayında yeniden başlama olasılığı olan müzakere sürecini berhava etmeyi hedefleyen temelsiz söylemlerdir” dedi.

Özersay Maraş’ı seçim malzemesine dönüştürdü.

Dış İşleri Bakanı ve HP Genel Başkanı Sn Kudret Özeray’ın, son dönemde her konuyu seçim malzemesine dönüştürme gayreti içerisinde olduğunu kaydeden Korkmazhan, sorumsuzca, ciddiyetten uzak ve kişisel hırslara hizmet eden adımların toplumsal çıkarlara zarar verdiğini belirtti.

“Ne yazık Sn Özersay, Maraş konusunu dahi seçim malzemesi haline dönüştürmekten ve toplumun arkasından gizli işler çevirmekten kendini alamamıştır. Maraş konusunda gerçekleşmesi mümkün olmayan politikalar ile hem kendisini hem de toplumu aldatmaktadır” dedi.

BM kontrolünde yasal sahiplerine iade edilmeli.

Maraş’ın yasal sahiplerinin Kıbrıslı Rumlar olduğunun bilinen bir gerçek olduğunu, bu yönde alınmış uluslararası hukuk ve BM Güvenlik Konseyi kararlarının ortada olduğunu kaydeden Korkmazhan, Maraş’ın güven arttırıcı önlem kapsamında biran önce BM kontrolünde yasal sahiplerine iade edilmesini talep etti.

 


Benzer Haberler

AÖA Yasa Tasarısı Genel Kurul’a sevk edildi

TAK

KTÖS’ten Meclis’e iki çalışma raporu

TAK

Özdenefe “Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanının ülke dışında bulunması hukukla ve devlet ciddiyeti ile bağdaşmıyor”

TAK

Döviz piyasalarındaki sakin seyir sürüyor

Voice Kıbrıs Haber

XVII. Evvel Zaman İçinde Lurucina Panayırı pazar günü yapılıyor

TAK

Çeler “Çocuklar arasında ciddi bir sınıf ayrımı var”

Voice Kıbrıs Haber