FeaturedKIBRIS

Genco Erkal Nefes için sahne aldı

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), “Nefes İçin Tiyatro” sloganıyla dün akşam Genco Erkal ve Tülay Günal’ın rol aldığı Dostlar Tiyatrosu’nun “Bursa Cezaevinden Mektuplar-Yaşamaya Dair” oyununu sahneledi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı ile LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın da izlediği oyun Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi (YDÜ AKKM)’nde sahnelendi. Halkın ve tiyatro severlerin yoğun ilgi gösterdiği  “Bursa Cezaevinden Mektuplar-Yaşamaya Dair” oyunundan elde edilen gelirin tümü Nefes’in tedavisinde kullanılacak.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı oyun sonrasında yaptığı konuşmada Tiyatro severlerin aynı zamanda yardım sever olduğunada vurgu yaptı. Genco Erkalı’ın Lefkoşalılarla gönül bağı kurduğunı belirten Başkan Harmancı, Nefes’in tedavisine katkı sağlamak amacıyla yola çıktıklarında ilk akla gelen ismin Lefkoşa’nın ve LTB’nin dostu, büyük üstad Genco Erkal olduğunu kaydetti. Salonda bulunan tiyatro severlere “Nefesi gürleştirecek şekilde katkı sağladınız” diyerek teşekkür eden Başkan Harmancı bu vesile ile  herkesin birlikteliği ve dayanışmayı yeniden hatırladığını söyledi. Başkan Harmancı konuşmasında ayrıca, Nefesin ve ülkemizin güzel günler göreceğinine de inanç belirtti.

Kaynak: BRT



Benzer Haberler

Yapay zeka yarışı kızışıyor… Google yeni ürünlerini tanıttı

AA

2 zanlı teminatla serbest bırakıldı, 1 zanlı iste tutuklu yargılanacak!

Voice Kıbrıs Haber

Uzmanından uyarı “Ani olarak ortaya çıkar ve çok ağır seyreder”

AA

Tatar “Direkt uçuşlarla bu önemli köprüyü daha da pekiştirmek temennimiz”

TAK

Devlet Piyangosu çekildi! (15 Mayıs 2024 tam liste)

Voice Kıbrıs Haber

Euro 35 TL’yi aştı, Sterlin 41 TL’ye yaklaştı!

Voice Kıbrıs Haber