FeaturedKIBRIS

‘Geleneksel medyanın ekonomik olarak kendi kendine yetmesi gerek’


Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay başkanlığında toplanan genel kurulda sunumların ardından CTP Mağusa Milletvekili Erkut Şahali de söz aldı.

Şahali de “Kurumsal Medyanın Önemi ve Hükümetin bu konusundaki tavrı” hakkında konuştu.

Şahali, hükümet yetkililerinin genel kurul salonundan “toplu çıkış” yapmasını eleştirerek, medyanın dünyanın her yerinde 4. güç olarak kabul edildiğini ve süreç içerisinde medyanın toplumdaki yerini anlattı.

Erkut Şahali, doğru haber aktarma zorunluluğu olan geleneksel medyanın ekonomik olarak kendi kendine yetmesi gerektiğini söyleyerek, “Eğer ekonomik olarak ayakta duramayan ve birilerinin desteğiyle ayakta kalan medya kamuoyunu doğru bilgilendiremez” dedi.

Medyanın özgür olabilmesi için meclisin üzerine düşeni yapması gerektiğini vurgulayan Şahali,  medyanın da yerine getirmesi gereken ahlaki sorumlulukları unutmaması gerektiğini söyledi.

Şahali, medya kuruluşlarına stajerlerin çok hızlı giriş çıkış yaptığı bir ortamda fahiş hataların olmasının çok doğal olduğunu ancak bu konuda herkese düşen sorumluluklar olduğunu ve medya mensuplarının eğitilmesinde, doğru habere ulaşmasında hükümetin çalışmalar yapması gerektiğini anlattı.

PİLLİ

Sağlık Bakanı Ali Pilli ise, medyanın ülke için çok önemli olduğuna işaret ederek, bakanlığın yanısıra hükümetin de bu konuya çok önem verdiğini ifade etti ve medyadan Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı olumlu icraatları gündeme getirmesini istedi.

(TAK – Voice of the Island)



Benzer Haberler

Gulamkadir: “Üretimi geliştirmeye kararlıyız”

Voice Kıbrıs Haber

Kartingciler gençlik haftasında yarıştı

Voice Kıbrıs Haber

Naimoğulları: “Bizim derdimiz hayatı pahalı ettirmek değil, üretimi devam ettirebilmektir”

Voice Kıbrıs Haber

TC Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Voice Kıbrıs Haber

Ülke genelindeki trafik denetimlerinde 564 sürücü rapor edildi

Voice Kıbrıs Haber

Gemikonağı’nda kasti hasar!

Voice Kıbrıs Haber