FeaturedKIBRIS

“Geleceğin için İş Başına”

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar (KTEZO) Odası ile Kuzey Kıbrıs Türkcell arasında bir işbirliği protokolü imzalandı. “Geleceğin için İş Başına” temalı protokol çerçevesinde, yetişkin eğitimi alanında çağrı merkezi elemanı ile satış temsilcisi eğitimleri verilecek.

KTEZO Başkanı Mahmut Kanber imza töreninde yaptığı konuşmada; istihdam ağırlıklı bir çalışmaya katkı koymak için toplandıklarını kaydetti. KTEZO ile Kuzey Kıbrıs Turkcell’inmisyonlarınınbu konuda uyuşmasının kendileri için çok önemli olduğuna dikkat çeken Kanber; bu protokol ile yetişkin eğitimi alanında çağrı merkezi elemanlığı ve satış elemanlığı konularında çalışma başlattıklarını vurguladı. Başkan Kanber şöyle devam etti: Ülkemizdeki istihdam sorunu ile ilgili hayata geçirdiğimiz projelerle yaklaşık 1400 kişi, eğitim kurumumuzdan mezun olmuş ve istihdam edilmiştir. Bugün de Kuzey Kıbrıs Turkcell ile gerçekleştireceğimiz yetişkin eğitimi kapsamında çağrı merkezi elemanları ve satış elemanları yetiştirmeyi planlıyoruz. Dolayısıyla meslek edindirmenin her alanında projelerimiz devam edecektir.

“İstihdam ve üretim ağırlıklı protokoller,önceki projelerimizde de olduğu gibiüniversitelerle, diğer iş alanlarındaki şirketlerle, kısacası toplumun her kesimi ile devam edecektir “ şeklinde konuşan Kanber; çünkü amacımız yerel istihdam, yerel işgücü ve üretimi arttırıp;  ülkeye katma değer yaratmaktır” dedi. Bunu amaçlarken, bu konuda özel sektörün de katkı koyması ve yerel işgücünü istihdam etmek istemesinin kendileri için gurur verici olduğuna işaret eden Kanber, “Kuzey Kıbrıs Turkcell ile teknoloji alanında başlatmış olduğumuz bu çalışmayı, birlikte yapmaktan onur duyarız” ifadelerini kullandı.

Kuzey Kıbrıs TurkcellGenel Müdürü İsmet Yazıcı içerisinde bulunduğumuz çağın teknoloji çağı olduğuna dikkat çekerek, teknoloji insana hizmet için vardır” şeklinde konuştu. Kuzey Kıbrıs Turkcell olarak bugün burada çok anlamlı bir iş yaptıklarını da kaydeden Yazıcı şöyle devam etti: Kuzey Kıbrıs Turkcell olarak istihdam etiğimiz elemanlarımızı kendimiz de yetiştiriyoruz. Ayrıca Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’nında bilimsel ve hayatın pratiğine dayanan eğitim programıyla; insanlarımıza bir zanaat kazandırma projesiyle yola çıktık.

Yazıcı verilecek olan eğitimin bir standardizasyon sağlayacağının altını çizerek;“Doğru eğitim, kaliteli eğitimi getirecek.Çağrı merkezi ve satış elemanlarının bilimsel temellere dayanan bir eğitim ile çok daha kaliteli bir hizmet verilmesi sağlanacaktır” öngörüsünde bulundu.

Programın sonraki aşamalarını KTEZO ile birlikte devam etme amacında olduklarını vurgulayan İsmet Yazıcı, “Geleceğin için İş Başına diyoruz ve bu çalışma için bizler de iş başına geçiyoruz” dedi. Yazıcı konuşmasının sonunda protokolün hayırlı olmasını dilerken; “Biz Kuzey Kıbrıs Turkcell olarak bu topluma olan borcumuzu hiçbir zaman unutmadık, bu türdeki anlamlı projelere katkılarımız sürecektir” şeklinde konuştu.

Taner Akcan Çıraklık ve Yetişkin Eğitim Merkezi Müdürü Özgür Çakmak, okulun verdiği tüm eğitimler gibi bu programın da Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı onayı ile hazırlanan bir eğitim programı olduğuna dikkat çekerek; “Programı geliştirirken çağrı merkezi ve satış elemanlığı meslek dallarında kalfalık seviyesinde eğitim vermeyi amaçladık” dedik.

Çakmak, “Okulumuzun modeli olan iş başında eğitim modeli ile satış eğitimi ve çağrı merkezi eğitimi verirken aynı zamanda da Kuzey Kıbrıs Turkcell çağrı merkezlerinde ve satış ofislerinde de bu arkadaşlarımızeğitimleri süresince istihdam edilecektir” diye kaydetti. Okulda öğrenilenlerin işyerinde hayata geçirilmesini amaçladıklarını da sözlerine ekleyen Çakmak; “iş başında eğitim modeli daha kaliteli bir iş gücü yaratacaktır” dedi. Program içeriğinde beden dili, iletişim becerileri, telefonla iletişimden; iş organizasyonuna ve bununla beraber iş güvenliğine kadar bir çok alanda eğitim verileceğinin altını çizen Çakmak, “Eğitim programı içeriğinde Kuzey Kıbrıs Turkcellyöneticilerilerinden alınacak geribildirimler ve öneriler doğrultusunda, aynı zamanda işyerleri ziyaretleri ile de eğitimin daha kaliteli olmasına çalışacağız” dedi.

İmza sonrasında, program için bir başvuru süreci olacağını da kaydeden Çakmak; “Başvuru sonrasında Nisan ayı ortasında eğitime başlamayı planlıyoruz” ifadesini kullandı.Çakmak şöyle devam etti: 2018 Ocak ayında eğitimde başarılı olan arkadaşlarımız Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın açmış olduğu kalfalık sınavına başvuru hakkı kazanmış olacaklar.

Özgür Çakmak; konuşmasının sonunda program destek veren Kuzey Kıbrıs Turkcell bünyesinde yer alan arkadaşlara ve Oda yönetimimize teşekkür etmek istiyorum dedi.

Kaynak: BRT


Benzer Haberler

Küresel borçlar rekor tazeledi

NTV

4 zanlı cezaevine gönderildi!

Voice Kıbrıs Haber

Harmancı “Önümüzdeki dönemde kardeşliğimizi stratejik ortaklığa dönüştüreceğiz”

TAK

Dijitalleşen dünyada bağımlılık tehlikesi

AA

Türkiye’nin ikinci astronotu Atasever uçuşunu 8 Haziran’da gerçekleştirecek

AA

Altın fiyatları bugün ne kadar oldu?

NTV