SağlıkYAŞAM

Geçmişte yapılan inanılmaz tedavi yöntemleri

Hemen hemen herkez o dönemi merak edip geçmişte yaşamanın hayalini bir kez de olsun kurmuştur. Ancak birazdan öğreneceğiniz,   geçmişte yaşayanların uyguladıkları tedavi yöntemleri bu düşüncenizi tamamen kafanızdan atmanıza neden olacak.

Bu dönemler hastalıkları tedavi etmek için deneyler yapılan en popüler dönemlerdi.  Herhangi bir durum referans alınmadan hastalıları iyileştirmek için insanlar üzerinde çeşitli araştırmalar yapılırdı. Ancak hastalara uygulanan tedavilerin çoğu yarardan yerine zarar getirmiştir.  Aynı zamanda kullanılan tedavi yöntemlerindeki maddelerin çoğu iğrenç maddelerdi.

İşte o ilginç ve inanılmaz tedavi yöntemlerden birkaçı,

Uzun ömürlü olmak için cıva

Günümüzde artık he insanın cıvanın insan sağlığı için ne kadar zararlı olduğunu biliyordur. Ancak o dönemdeki insanlar cıvanın geniş yelpazeli bir tıbbı yöntem olarak kabul ediyorlardı. Antik yunanlılar ve persler hastalara cıva içiriyor yara olan bölgelere de merhem gibi cıva sürüyorlardı.

Antik Çin’de ise uzun ömürlü olmayı sağlayacağı için insanlara cıva içiriliyordu.

Bu dönemde birçok hasta cıva zehirlenmesi nedeniyle ve aynı zamanda böbrek, karaciğer yetmezliği nedeniyle can vermiştir.

Arı zehri tedavisi

Genital uçuk, herpest gibi hastalıkları tedavi etmek için o dönemin insanları arı zehri kullanmaktaydı.  O dönemin antik doktorları bu tip hastalıkları tedavi etmek için hastanın ağzından ve burunlarına yakın bölgelerden arı sokmasını sağlıyorlardı.

Tabii ki bu yöntem hastalara yarar sağlamak yerine daha çok acı çekmelerine neden oluyordu

Kafatası tedavisi

Antik Sümer doktorları genellikle büyücüler ve rahiplerden oluşmaktaydı.  Dolayısıyla o dönemde uygulanan tedavi yöntemleri genellikle büyüye dayalıydı. Genellikle hastalıklara sebep olanların ruhlar olduğu düşünülmekteydi.

Bu ruhların hastalardan uzaklaşması için doktorlar genellikle hastayı kuru kafatası ile uyutur hatta gece belirli aralıklarla uyanıp kafatasını öpmesini isterlerdi.


Benzer Haberler

Nöbetçi eczaneler (28 Nisan 2024)

Voice Kıbrıs Haber

Kişiye özel ilk cilt kanseri aşısı test ediliyor

AA

Uzmanından “endokrin bozucu kimyasallar” uyarısı

AA

Nöbetçi eczaneler (27 Nisan 2024)

Voice Kıbrıs Haber

Nöbetçi eczaneler (26 Nisan 2024)

Voice Kıbrıs Haber

Toz taşınımında mümkün olduğunca dışarı çıkılmaması uyarısı

Voice Kıbrıs Haber