FeaturedKIBRIS

“Geçişlerin engellenmesi olumsuz bir gelişmedir”

AKEL Merkez Komitesi, geçiş noktalarının kapatılmasından etkilenenlere destek belirtti ve karardan ötürü tepki gösterdi.
AKEL Merkez Komitesi’nden yapılan açıklama şu şekilde:
“Özünde barikatlardan neredeyse tüm geçişlerin engellenmesiyle sonuçlanan işgal rejiminin dünkü kararı olumsuz bir gelişmedir.
Karar, başkalarının yanı sıra, mahsur durumdaki Kıbrıslırumları, özgür bölgede ve ara bölgede çalışan Kıbrıslıtürk emekçileri, Pirgos bölgesi sakinlerini, Yeşil Hat Tüzüğü temelinde ticaret yapanları özellikle etkilemektedir.
Barikatlardan düzenli olarak geçenlerin artık haftalık veya günlük bazda koronavirüs testi yaptırdıkları koşullarda, aşırı sağcı Kıbrıstürk liderliğinin aldığı bu kararın epidemiyolojik riskle ilgili olarak aşırı bir karar olduğu görüşündeyiz. Bu nedenle, bu kararın sonuçlarından direkt olarak etkilenenlere vurduğu darbenin yanı sıra, iki toplumun günlük temasları konusunda da bir geriye gidişi daha teşkil ettiği için bu kararı kabul edilemez buluyoruz.
AKEL olarak, yeni tedbirlerden etkilenen Kıbrıslırumlarla ve Kıbrıslıtürklerle dayanışmamızı ifade ediyoruz ve hükümeti bu konuyu bir an önce Birleşmiş Milletler ile İki Toplumlu Sağlık Teknik Komitesi’ne götürmeye çağırıyoruz.”
Voice of the Island/AKEL


Benzer Haberler

Yapay zeka yarışı kızışıyor… Google yeni ürünlerini tanıttı

AA

2 zanlı teminatla serbest bırakıldı, 1 zanlı iste tutuklu yargılanacak!

Voice Kıbrıs Haber

Uzmanından uyarı “Ani olarak ortaya çıkar ve çok ağır seyreder”

AA

Tatar “Direkt uçuşlarla bu önemli köprüyü daha da pekiştirmek temennimiz”

TAK

Devlet Piyangosu çekildi! (15 Mayıs 2024 tam liste)

Voice Kıbrıs Haber

Euro 35 TL’yi aştı, Sterlin 41 TL’ye yaklaştı!

Voice Kıbrıs Haber