FeaturedKIBRIS

Geçiş noktalarının açılması konusu rum basınında

 Akıncı ile Anastasiadis’in dün gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde, KKTC ile Güney Kıbrıs arasındaki geçiş noktalarının belirli kesimler için açılması yönünde ortak anlayışa varmaları Rum basınında da geniş yer buldu.

Fileleftheros gazetesi: “Açılış İçin İlk Adım – Anastasiadis-Akıncı Barikatlardan Kısıtlı Geçişlerde Anlaştılar” başlıkları altında verdiği haberinde, Akıncı ile Anastasiadis’in dünkü telefon görüşmesinde, araçlı geçişlerin mümkün olduğu geçiş noktalarının belirli kesimler için 8 Haziran tarihinde açılması yönünde mutabakata vardıklarını yazdı.

Gazete, bu mutabakata göre “Ledra Kapısının” (Lokmacı) 8 Haziran tarihinden sonra da kapalı kalmayı sürdüreceğini ifade ederek Rum Hükümet Sözcüsü’nün dün konuya ilişkin yaptığı açıklamaya ayrıntılı şekilde yer verdi.

Gazete, sınır kapılarının aşamalı olarak açılması konusunun İki Toplumlu Sağlık Teknik Komitesi’nde ele alınacağını ve komitenin önümüzdeki hafta toplanacağını aktardı.

Habere göre, Komite’nin Kıbrıslı Rum eş başkanı Leonidas Filaktu yaptığı açıklamada, Komitenin Kıbrıslı Türk eş başkanıyla dün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini belirterek görüşmede, komitenin önümüzdeki hafta yapacağı toplantıya ilişkin görüş alış verişinde bulunduklarını ifade etti.

Filaktu, gelecek hafta yapılacak toplantı heyetinde Korona salgını uzmanların da yer alacağı konusunda Kıbrıs Türk tarafını bilgilendirdiğini ve toplantının tam gün ve saatinin önümüzdeki günlerde kesinleştirileceğini vurguladı.

TAK


Benzer Haberler

Döviz piyasaları düşüşte

Voice Kıbrıs Haber

“Korolar Mağusa’da tınlıyor” şöleni cuma akşamı yapılıyor

TAK

Tatar “Egemenliğimiz kabul edilmeden Kıbrıs konusunda görüşme yapmayacağız”

TAK

Engelliler, Engelliler Haftası etkinliklerini siyah çelenkle başlatıyor

TAK

Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği Başkanı Barlasoğlu oldu

TAK

Creditwest Bank 30 yaşında

Voice Kıbrıs Haber