CoronavirüsFeaturedVOI Özel Haber

Geçiş noktaları sadece “sözde” mi açılıyor?

Kıbrıs Rum Yönetimi’nin bugün geçiş noktaları ile ilgili almış olduğu kararlar Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türklerin isyan etmesine neden oldu.

Sosyal medya üzerinde sert eleştirilerde bulunan vatandaşlar, Kıbrıs Rum Yönetimi’nin aldığı kararların geçişler için caydırıcı olduğu şeklinde yorumlar yapıyorlar

Geçişlerin 21 Haziran Pazar günü, 72 saatlik PCR testti ile başlanabileceğini açıklayan Kıbrıs Rum Yönetimi, bu testlerin kuzeyden-güneye, güneyden-kuzeye tüm geçişlerde gerekli olduğunu söylemesi üzerine vatandaşların sert eleştiriler yapmasına neden oldu.

Kıbrıs Rum Yönetimin açıklamasında geçiş noktasını kullandıktan sonra, mevcut testin 72 saati doldurması halinde, yeni bir 72 saatlik PCR testinin yapılarak geçişin sağlanabileceğini belirtildi.

Covid-19 PCR testleri ücretlerinin 100 ila 65 euro arasında değişken fiyat göstermesinden ötürü, Kıbrıs Rum Yönetimi’nin 72 saatlik testti her geçişte istemesinin caydırıcı bir karar olduğu yönünde yapılan yorumlar, “geçiş noktaları sözde mi açılıyor?” sorusunu akıllara getirdi.

Öte yandan Kıbrıs’ın güneyinde çalışan, eğitim gören ve tedavisini sürdüren kişiler hakkında hiçbir açıklama yapılmazken, bu alınan karların onları nasıl etkileyeceği sorusunu da beraberinde getirdi.

Kıbrıs Rum Yönetimi tarafından geçiş noktaları hakkında bugün alınan kararlar, ardında birçok cevapsız soru bırakırken, haber merkezimize ulaşan ve şu an ismini vermek istemeyen vatandaşlarımız, alınan kararların beklendiğini ve kararların epidemiyolojik veriler doğrultusunda olmadığı, siyasi kararlar olduğu ifade edildi.

Kararların Kıbrıs’ın bir kez daha bölünmüşlüğü üzerine atılan bir temel olduğuna vurgu yapdıldı.

Ekonomik durumu olmayan ve bunca zamandır çalışamayan kişilerin, PCR test ücretlerinin karşılanabilir bir miktar olmadığına da değinen vatandaşlar, alınan kararların geçişler konusunda caydırıcı kararlar olduğunu kaydettiler.

Voice of the Island Özel Haber-2020



Benzer Haberler

“Yeni zanlılar ortaya çıkabilir”

Voice Kıbrıs Haber

Kayıp Otobüs Anıtı açıldı

TAK

DAÜ 26’ncı Bahar Festivali başlıyor

TAK

Atlı “Diyalog yolunun açık tutulması için ortak tavır almalıyız”

Voice Kıbrıs Haber

32. Devlet Fotoğraf Yarışması’na 55 kişi 1091 fotoğrafla katıldı

TAK

Atan “Hayat Pahalılığı rakamları gerçeği yansıtmıyor”

TAK