FeaturedKIBRIS

Geçiciler konusu…

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, geçiciler konusunda yarın açıklanacak karar temelinde, gereğinin yapılması için hızlı çalışacaklarını söyledi.

Başkan Uluçay, Eşit Hak ve Adalet Sendikası (HAK-SEN)’den bir heyeti kabul etti.

ULUÇAY

Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan açıklamaya göre, Başkan Teberrüken Uluçay kabulde yaptığı konuşmada, meclis komite çalışmalarına sadece yetkili sendikaların değil, ilgili örgütlerin çağrılmasını sağlayacaklarını belirtti.

Geçici statüdeki kamu çalışanlarıyla ilgili Anayasa Mahkemesi’nin yarın kararını duyuracak olmasıyla ilgili Uluçay, “yarın verilecek karara saygı duyacaklarını ve bu karar temelinde gereğini yerine getirmek adına hızla çalışacaklarını” söyledi.

“Çözülmediği takdirde de daha sonra farklı yöntemlerle çözülebilmesi hususunda inanıyorum ki uğraş verilecektir” diyen Uluçay, sürecin hem kamuda hem de özelde verimliliğin arttırılması noktasına odaklanılmasını gösterdiğine işaret etti.

TÜRKMEN

HAK-SEN Başkanı İzzet Türkmen, bazı yasalar nedeniyle meclis komitelerinde sendika temsiliyetlerinin bulunmadığını, sadece iki sendikaya temsiliyet verildiğini belirtti, yasaların yeniden düzenlenmesi için destek talep etti.

Türkmen, Anayasa Mahkemesi’nin geçici memurlar ile ilgili kararının yarın açıklanacağını belirtti ve konunun hassasiyetle takip edilmesini temenni etti.


Benzer Haberler

Başbakanlık Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi Heyeti Ankara’da temaslarda bulundu

TAK

HTKS’den Ercan’da grev uyarısı!

Voice Kıbrıs Haber

Maviş: “Sorunun değil çözümün parçası olma siyasetini sürdüreceğiz”

Voice Kıbrıs Haber

Büyükkonuk Eko Gün bu pazar

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (30 Nisan 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Bugün sağanak bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber