FeaturedKIBRIS

Gazze’ye yardım konusunda AB uzmanları Güney Kıbrıs’ta

Güney Kıbrıs’tan Gazze’ye deniz yoluyla insani yardım gönderilmesi girişiminin başlamasının ardından AB Komisyonunun adaya 5 uzman gönderdiği bildirildi.

Politis ve diğer gazeteler, Kıbrıs’tan yola çıkan insani yardım gemisinin dün akşam saatlerinde Gazze yolunu yarılamış olduğunu, AB uzmanlarının ise Kıbrıs’ta bulunduklarını yazdı.

Gazete, AB Komisyonu İnsani Yardımlar Sözcüsü Balazs Ujvari’nin dün yaptığı açıklamada, Kıbrıs’a üçü sivil koruma, biri de ulaşım olmak üzere beş uzman gönderdiklerini söylediğini aktardı. Ujvari, önümüzdeki günlerde başka uzmanların da Kıbrıs’a gönderilmesinin düşünüldüğü ifade etti.

Gazete, deniz yoluyla yardım operasyonuna katılan ülkelerin dışişleri bakanlarının ise dün akşam telekonferans yoluyla bir görüşme yaptıklarını, görüşmede operasyonun ilerleyişi ve atılacak adımların ele alındığını vurguladı.

Yaklaşık 200 ton yardım malzemesi taşıyan “Open Arms” gemisinin ise yoluna sorunsuz devam ettiğini ve dün akşam üzeri Gazze deniz yolunu yarıladığını belirten gazete, Gazze’de deniz kenarında platform inşası sürecinin de ilerlemekte olduğunu aktardı.


Benzer Haberler

Döviz piyasaları dalgalı seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Süratli araç kullanımına yönelik polis denetimleri sıklaştırıldı

TAK

Taçoy “Ülkenin daha iyi bir yönetime ihtiyacı var”

TAK

Trafik yüzünden çıkan kavgada 7 kişi tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Ombudsman Çevre Koruma Dairesi ve Lefkoşa Türk Belediyesi’ni kusurlu buldu

TAK

Borsa günü düşüşle tamamladı

AA