FeaturedKIBRIS

‘Gazze’ye insani yardım götürülmesinde Kıbrıs anahtar role sahip olacak’

Gazze limanına insani yardım götürülmesiyle ilgili olarak, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin anahtar rol oynamasının beklendiği haber verildi.

Alithia gazetesi, “Gazze’ye Yönelik İnsani Yardım Konusunda Kıbrıs Anahtar Role Sahip Olacak” başlıklı haberinde, İsrail medyasında dün yer alan haberlere dayanarak, son günlerde İsrail tarafı ile Filistinliler arasında, bir yıl süreli ateşkes anlaşmasının uygulanması ve buna paralel olarak Güney Kıbrıs’tan deniz yoluyla Gazze limanına insani yardım taşınması konusunda hummalı görüşmeler yapılmakta olduğunu yazdı.

Haberde, gazeteye konuşan Kıbrıs Cumhuriyeti’nden bir kaynağın “Kıbrıs’ın, tüm müdahil tarafların bu anlaşmaya el vermesi durumunda, yukarıda bahsedilen şeylere razı olacağını söylediği” aktarıldı.

Politis gazetesi ise “Gazze İçin Kıbrıs Limanı- Arap Medyasına Göre İsrail ile Hamas Anlaşmaya Yakın” başlıklı haberinde, Arap medyasında konuyla ilgili yer alan haberlere ve Kıbrıs Cumhuriyeti kaynakları tarafından yapılan açıklamaya yer verdi.

Buna göre gazete, İsrail ile Hamas örgütünün bir ateşkes anlaşmasına çok yakın olduğundan söz edildiğini ve bu anlaşmanın Gazze Şeridine mal gönderilmesi için bir Kıbrıs limanının kullanılmasını kapsadığını kaydetti.

Buna göre, Kıbrıs Cumhuriyeti kaynakları ise gazeteye yaptıkları açıklamada, kıbrıs  Cumhuriyeti’nin henüz İsrail’in Hamas örgütüyle olan anlaşması konusunda bilgilendirilmediğini ve Kıbrıs Cumhuriyeti açısından konuya katılımının henüz kesin olmadığı, çünkü bazı şartlar ortaya koyduğunu belirtti.

Gazete konunun önümüzdeki Eylül ayında, Kıbrıs cumhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiadis ile İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu arasında ele alınacağını da kaydetti.

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin, Fatah örgütü tarafından kontrol edilmekte olan Batı Kıyısındaki Filistin makamından yeşil ışık yakılmadığı takdirde, buna razı olmayacağını yazan gazete, Fatah ile Hamas’ın son yıllarda ilişkilerini düzeltmeye çalıştıklarını belirtti.

Gazete Kıbrıs Cumhuriyeti’nin, İsrail’in istediği gibi, limanında başka bir ülkenin kontrol yapması olasılığına karşı olduğunu, aynı zamanda Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Mısır’ın anlaşmanın tümüne ilişkin onayını beklediğini de ekledi.

Kaynak: TAK


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Yeşil Hat Tüzüğü’nün yürürlüğe girmesinin 20’nci yılı… Ledra Palace Otel’de etkinlik düzenlendi

TAK

“Serdal Gündüz, Ebeler ve Hemşireler Birliği’ne başvurması için yardım etti”

Voice Kıbrıs Haber

Şampiyon Melekler’in anısına “Yasak Şubat” adlı klip çekildi

TAK

Bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Mağusa’daki altı plaj 15 Mayıs itibarıyla hizmet vermeye başlıyor

TAK