FeaturedKIBRIS

Gaziler’de (Piroi) geçiş noktası açılması konusu ele alındı

“Athienu” (Kiracıköy) Belediye Başkanı Kiriakos Kareklas ve İngiliz Yüksek Komiseri Stephen Lillie dün gerçekleştirdikleri görüşmede, “Piroi” (Gaziler) bölgesinden geçiş noktası açılması konusunu ele aldı.

Haravgi ve diğer gazeteler, “Athienu” (Kiracıköy) Belediye Başkanı Kirakos Kareklas’ın dün İngiliz Yüksek Komiseri Stephan Lillie’le görüştüğünü ve köy halkının, köyün bulunduğu konum sebebiyle yaşadığı zorlukları dile getirdiğini yazdı.

Habere göre, Kareklas, harita üzerinden köyün bulunduğu konumu Lillie’e izah ederek, köyün arazilerinin büyük kısmının ara bölgede yer aldığını, köyün neredeyse izole konumda bulunduğunu ve “Piroi” (Gaziler) köyünde bir geçiş noktasının açılmasıyla köy halkının Lefkoşa’nın güneyine ulaşım süresinin 45-60 dakikadan 10 dakikaya ineceğini aktardı.

Söz konusu geçiş noktasının açılabilmesi için İngiliz Yüksek Komiseri’nden yardım isteyen Kareklas, Lillie’nin görüşmede, konuyu yakın zamanda Kıbrıs Türk tarafının gündemine getireceği ve girişimleri hakkında kendisine bilgi vereceği taahhüdünde bulunduğunu da öne sürdü.

(TAK)


Benzer Haberler

12. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Sahte pasaporttan tutuklanan karı koca mahkemeye çıkarıldı!

Voice Kıbrıs Haber

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı

AA

Kıbrıs’ın Kanatları sergisi YDÜ’de yarın ziyarete açılacak

Voice Kıbrıs Haber

Lefke Polis Karakolu telefon hatları devre dışı kaldı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs mahkemelerinde ABD-Rusya gerilimi

TAK