FeaturedKIBRIS

“Garip Dede Türbesi ile ilgili iddialar gerçek dışı”

Din İşleri Başkanlığı, Zeytinlikteki Garip Dede Türbesi’nin dilek tutulan kısmının kartonla kapatılması olayı ile ilgili Başkanlığın hiçbir bilgisi olmadığını açıkladı.

Din İşleri Başkanı Talip Atalay, Templos/Zeytinlik Koruma İnisiyatifi’nin sosyal medya hesabından Din İşleri Başkanlığı’nın da adının geçtiği paylaşımla ilgili açıklamada bulundu. İlgili paylaşımda “Din İsleri Dairesi tarafından dinimize uygun olmadığı gerekçesi ile müdahale edilmek istenmesi” ifadelerine yer verilmişti.

Paylaşımın bazı basın yayın kuruluşları tarafından teyit edilmeksizin haberleştirilmesi nedeniyle açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Atalay, “Söz konusu türbeyle ilgili haberde bahsedilen konularla ilgili Din İşleri Başkanlığının hiç bir bilgisi, tasarrufu olmamış, Kurumumuzun gündemine söz konusu türbeyle ilgili yakın zamanda bu yönde bir konu gelmemiştir. Kasıtlı/kasıtsız kurumsal itibar yıkımı niteliği taşıyabilecek bu tür haber ve yorumların teyit edilmeden yayınlanması takdir edilecektir ki yakışıksızdır, etik değildir. Gerekli düzeltmelerin yapılması beklentisi ve tekrarının olmaması temennisiyle, kamuoyuna saygıyla duyurum” dedi.

(TAK)


Benzer Haberler

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber

Tatar “KKTC Doğu Akdeniz’de huzur ve güvenin anahtarı”

TAK