FeaturedKIBRIS

Gardiyanoğlu “Ciddi kriterler getirildi”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu , 3. ülkeden gelenlere çok ciddi kriterler getirildiğini söyledi.

Yurtdışından çalışmaya gelen kişilerin kriterlerini anlatan Gardiyanoğlu, herkesin artık bu kotalara uymaya zorlandığını ve kotanın zorlaştığını belirtti.

Reçete soruşturması konusunda en büyük erdemin bazen de sessizlik olduğunu dile getiren Gardiyanoğlu, Tabipler Birliği’ni hiçbir zaman dışlamadıklarını ve yaşanan süreçte birliklerle hareket edildiğini kaydetti.

“GENİŞ AÇIKLAMA 31 MART’TA”

Daha geniş açıklamayı 31 Mart’tan sonra yapacağına dikkat çeken Gardiyanoğlu, yapılan eleştirilere sessiz kaldığını çünkü niyetinin kavga değil sorun çözme yönünde olduğunu belirtti.

Hastaneler ve acil servislerde yazılan reçetelerin online görüldüğünü ve işlemlerin yapıldığını dile getiren Gardiyanoğlu, şu anda arzu edilen noktada olunmadığını fakat ellerinden geleni de yapmaya devam ettiklerini kaydetti.

“KAPIM HERKESE AÇIK”

Bakanlığa gelen herkese kapısının açık olduğuna değinen Gardiyanoğlu, eczacılar ile hazırlanan sözleşmenin de oybirliğiyle geçtiğini söyledi.

Reçete soruşturmasının devam ettiğini dile getiren Gardiyanoğlu, kendisinin de öğrendiği üzere soruşturmada sona geldiğini söyledi ve sürecin gecikmesinin, reçetelerin tek tek kontrol edilmesinden kaynaklandığını kaydetti.

“YAŞLI BAKIMEVLERİNDE DENETİMLER SÜRÜYOR”

Yaşlı bakımevlerinde bakanlığın denetleme yetkisi olduğunu dile getiren Gardiyanoğlu, denetlemelerin devam ettiğini, bu konuda yasa çalışmasının yapıldığını ve yakın tarihte de bu yasa çalışmasının sonlanacağını ve yetkilerin artık ayrışacağını kaydetti.


Benzer Haberler

Restoranda yangın!

Voice Kıbrıs Haber

Uyuşturucu hapları Türkiye’den KKTC’ye satmak için getirdiler

Voice Kıbrıs Haber

Hem maaş hem de iki emeklilik maaşı alan devlet yetkililerinin adı açıklandı

Voice Kıbrıs Haber

BRT Hayvanseverler Derneği 1. Genel Kurulu yapıldı

TAK

Hırsızlık çetesinin çaldığı bazı emareler halen bulunamadı!

Voice Kıbrıs Haber

Baf’ta polislerin otellere “komando baskınları” yapmasına tepki

TAK