FeaturedKIBRIS

Garantör İngiltere’den taraflara “esneklik gösterin” çağrısı

Birleşik Krallık Kıbrıs sorununa   dahil olan tüm tarafları, müzakere sürecine geri dönmeyi sağlayacak “esnekliği “ göstermeye çağırdı.

Çağrı, Lefkoşa’daki Birleşik Krallık Yüksek Komiseri İrfan Sıddık‘ın, Kıbrıs sorunuyla ilgili yaptığı çeşitli açıklamalar üzerine her iki tarafın gösterdiği tepki göstermesinin ardından geldi .

Sıddık, Kıbrıslı Türklerin müzakere masasına dönmek için teşvik istediklerini söylemesi ve açıklamaları nedeniyle Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanlığı’nın çağırılmış, Kıbrıs Türk tarafı da en üst düzeyde ilgili açıklamaların kabul edilmez olduğunu duyurmuştu.

“ POLİTİKAMIZ DEĞİŞMEDİ”
Kıbrıs Haber Ajansının (KHA) Birleşik Krallık’ın Kıbrıs Türk tarafına bu tür teşvikler verilmesi gerektiğine inanıp inanmadığı sorusunu yanıtlayan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, “Birleşik Krallık’ın Kıbrıs politikası uzun süredir devam ediyor, değişmemiştir ve yazılı kanıtlara dayanmaktadır” dedi.
Sözcü, herhangi bir çözümün veya geçici adımın ayrıntıları üzerinde nihai anlaşmaya varmanın, Kıbrıslı liderlere ait olduğunu; Birleşmiş Milletler (BM) gözetimindeki süreci desteklemek ve müzakerelere geri dönmeyi sağlayacak esnekliği teşvik etmek için tüm tarafları aktif olarak göreve çağırdıklarını ifade etti.

HOLGUİN’İN LONDRA TEMASLARI HAKKINDA AÇIKLAMA YOK
Ayrıca Birleşik Krallık hükûmeti, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisinin Londra ziyareti ve şimdiye kadarki genel katılımıyla ilgili olarak herhangi bir ayrıntıyı kamuya açıklamayı veya herhangi bir yorumda bulunmayı reddetti.

María Ángela Holguín Cuéllar’ın göreve gelmesinden kısa bir süre sonra New York’ta bulunan Birleşik Krallık yetkilileriyle görüştüğü biliniyor.
Whitehall’dan bir kaynak

KHA’na, Birleşik Krallık’ın Holguín’in, Antonio Guterres’in Kıbrıs Kişisel Temsilcisi olarak atanmasını “önemli bir adım” olarak gördüğünü ve aynı zamanda “şimdiye kadar yaptığı çalışmaları da memnuniyetle karşıladığını” kaydetti.

Aynı kaynak, Birleşik Krallık yetkililerinin Holguín’e uygun şekilde destek olmak için temas hâlinde olduklarını da bildirdi.
( Kaynak KHA)


Benzer Haberler

YDP Kurultayı’nda oylama yapılıyor… Sandıklar 20.00’de kapanacak

TAK

Hristodulidis “Türkiye’nin artık iki devleti değil egemen eşitliği desteklediği söylentileri doğru değil”

TAK

Von Der Leyen “Bütün AB Kıbrıs sorununda Güney Kıbrıs’ın tarafında”

TAK

Creditwest Bank 30. yılında ilkokul çocuklarına yönelik resim yarışması düzenliyor

Voice Kıbrıs Haber

Birçok bölgede 5 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Türkiye ve Yunanistan sınır kapıları arasındaki yeni köprünün inşasına bu yıl başlanacak

AA