CoronavirüsFeatured

“Galiba ‘gındırıldık'”


Tabipler Birliği Başkanı Dr. Özlem Gürkut, sosyal medya hesabından iki arı açıklama yaparak kararlar ve aşılardaki organizasyonsuzluğu eleştirdi.
Gürkut’un kararlar ile ilgili açıklaması şu şekilde
“Bakanlar Kurulu “kısmi sokağa çıkma yasağı” dedi.
Ardından Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi “kapanma” dedi.
Çok sayıda insan arayıp “şimdi ne olacak?” diye soruyor.
Ombudsman “pandemi ilan edilmiştir ve Üst Komite ne derse o olur” diyor.
Ben de diyorum ki:
Net olan tek bir şey var, o da;
bütün dünyanın koordinasyon ve dayanışma içinde olması gereken bir pandemi yaşanıyor ve bizim
bir bakanlığımız ile hükümetimiz bile koordine olamamış durumda…
Gün be gün salgını kontrol etmek için alınan kararlara uymayan insanlarımız, kurumlarımız ve denetlemeyen yetkililerimiz var.
“Kapatın memleketi de bitsin bu yerel bulaş” diyen kişinin, aynı gün arkadaşları ile maskesiz/meAşsafesiz doğum günü kutlama fotoğrafları paylaştığı bir ülkemiz var.
Açıldık mı? Kapandık mı?”
Galiba “GINDIRILDIK” “
Özlem Gürkut aşılarla ilgili ise şu paylaşımda bulundu:
“Biz açıldık mı, kapandık mı derken bir yandan da Sağlık Bakanlığı’nın Sinovac firmasının CoronaVac aşısı ile aşılama kampanyası sürüyor. Dr. Ali Pilli günler önce “İlk defa aşı yapmıyoruz ya, her şey hazırdır. Ekiplerimiz ve aşı planımız tamam” demişti.
Aşılanmaya en yüksek riskle çalışan ve hasta güvenliği açısından da önem arz eden sağlık personelinden başlanması gayet yerindeydi. Ancak ikinci öncelikli aşılanacak grup olarak belirlenen ileri yaş ve ardından kronik hastalığı olanlar ile ilgili kafa karışıklığı sürüyor.
Hem aşı yaptırmak isteyen 65 yaş üzeri kişilerin başvurusu için bildirilen [email protected] adresine ulaşılamadığına dair çok şikayet geliyor hem de COVID-19 açısından yüksek risk altında bulunan bu grubun hem korunup hem aşılanmasının nasıl mümkün olacağı açıklanmadı. Hangi aşının kullanılacağı da ayrı bir bilinmez.
Bugün sosyal medyada birçok meslektaşımızın paylaştığı bu fotoğraflar organizasyonda yine ciddi sorun yaşadığımızın kanıtları.
Herkesin elektronik posta kullanabildiğini varsayan Sağlık Bakanlığı aşı olacak kişilerin randevu alıp, isimlerine tanımlanmış aşının yapılacağı ve yığılma olmadan aşı yaptırabileceği bir sistem oluşturmalıydı.
İ
stanbul’da genç bir hekim olarak görev yapan ve filiyasyon ekibinde çalışan oğlum ilk günde randevusunu alıp aşısını yaptırmış. Cep telefonuna gelen bilgi notlarını oluşturulan sistem otomatik olarak atmakta.”
Voice of the Island

Benzer Haberler

Kasaplar Birliği eylem başlatma kararı aldı

TAK

Nöbetçi eczaneler (10 Mayıs 2024)

Voice Kıbrıs Haber

Drag derneği sezonun ikinci “Time Attack” yarışını yapıyor

Voice Kıbrıs Haber

Cezaevindeki grev kaldırıldı

TAK

Hava, çarşamba gününe kadar yağmurlu olacak

TAK

Akıncı “40 yıllık eski siyaset yeni diye piyasaya sürüldü”

Voice Kıbrıs Haber