Spor

Galatasaray zirveyi başkentte bıraktı

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’de 28. haftanın kapanış karşılaşmasında  Gençlerbirliği’ne Alper Ulusoy’un 90+2’de attığı golle 1-0 mağlup oldu. Sarı kırmızılılar bu sonuçla liderliği Medipol Başakşehir’e kaptırdı.

Spor Toto Süper Lig‘de Gençlerbirliği ile Galatasaray’ı karşı karşıya getiren 28. hafta mücadelesinde başkent ekibi, Alper Ulusoy’la 90+2’de attığı golle karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı.

GENÇLERBİRLİĞİ 1 – 0 GALATASARAY (MAÇ SONUCU)
GENÇLERBİRLİĞİ 1-0 GALATASARAY, 90+2 Alper Ulusoy

MAÇTAN DAKİKALAR

İLK YARI

7. dakikada Selçuk İnan’ın kaleyi karşıdan gören pozisyonda sert şutunda, top kaleci Hopf’ta kaldı.

13. dakikada Manu’nun pasında kaleci Muslera ile ceza alanı içinde karşı karşıya kalan Deniz Yılmaz, ayağı kaydı ve yere düştü. Ayağa kalkarak topa yeniden sahip olan ancak pozisyonunu kaybeden Deniz’in vuruşunda, Maicon topu kornere gönderdi.

18. dakikada Rodrigues’in pasında topla Gençlerbirliği ceza alanının sol çaprazında buluşan Selçuk İnan’ın sert şutunda, kaleci Hopf’un çeldiği topu Luccas Claro tehlikeli bölgeden uzaklaştırdı.

39. dakikada Manu’nun Galatasaray ceza alanının solundan yaptığı ortada Jailton’un kafa vuruşunda, top direğin üstünden auta gitti.

Maçın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.

ÜMİT ÖZAT KADRODA BÜYÜK REVİZYONA GİTTİ

Düşme hattından bir türlü çıkamayan ve son 5 maçtır kazanamayan Gençlerbirliği’nde teknik direktör Ümit Özat, kadroda büyük revizyon yaptı. Ümit Özat, altyapıdan yetişen ve sürekli ilk 11’de kendilerine yer bulan takım kaptanları Uğur Çiftçi ve Ahmet Oğuz’u yedek soyundurdu. Özat, kırmızı-siyahlı ekibin geçen hafta Evkur Yeni Malatyaspor’a 4-1 yenildiği maçın ardından başkan Murat Cavcav ile bazı oyuncuların kadro dışı bırakılması konusunu görüşeceğini dile getirdi.

Başkent ekibi yönetimi bu yönde bir karar almayarak hiçbir futbolcusunu kadro dışı bırakmazken Özat, Galatasaray maçına kırmızı-siyahlı takımın birinci kaptanı Uğur ve ikinci kaptanı Ahmet Oğuz’un bulunmadığı bir ilk 11 ile başladı. Kırmızı-siyahlı ekibin en fazla forma giyen oyuncuları arasında yer alan Uğur Çiftçi ve Ahmet Oğuz’un yokluğunda kaleci Johannes Hopf, sahaya kaptanlık pazubandını takarak çıktı.

Genç teknik adam, vazgeçemediği isimler arasında yer alan Petar Skuletic, Aleksandar Scekic ve Abdul Rahman Khalili’ye de ilk 11’de forma vermezken, Alper Uludağ, Kamal Issah, Manu ve Deniz Yılmaz ile sakatlıktan dönen Jailton ve kart cezası biten Palitsevich’i Galatasaray karşısında ilk 11’de sahaya sürdü. Özat, geçen hafta ilk 11 başlayan Aydın Karabulut’u kadroya dahi almadı. Bu arada kırmızı-siyahlı takım karşılaşmaya “Anadolu Ajansının 98. kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz” pankartıyla çıktı.

GALATASARAY TARAFTARI DOLDURDU

Karşılaşmada Galatasaray taraftarı, kendisine ayrılan bölümü doldurdu. Protokol trübünü de tamaman dolarken, kırmızı-siyahlı taraftarların yer aldığı tribünlerde yer yer boşluklar görüldü.

JAPON GAZETECİLER TRİBÜNDE

Öte yandan Galatasaray forması giyen Japon futbolcu Nagatomo, ülkesinin basın mensupları tarafından takip edildi.

Ankara’da oynanan maçta 3 Japon gazeteci, tribündeki yerlerini alarak vatandaşları Nagatomo’yu izledi.

KADROLAR

GENÇLERBİRLİĞİ: Johannes Hopf – Zeki Yavru, Luccas Claro, Politevich, Alper Uludağ, Jailton, Florentin Pogba, Stephane Sessegnon, Kamal Issah, Elvis Manu, Deniz Yılmaz

Yedekler: Taha Demirtaş, Ahmet Oğuz, Uğur Çiftçi, Aleksandar Scekic, Murat Duruer, Serdar Özkan, Abdul Khalili, Rahmetullah Berişbek, Mehmet Taş, Petar Skuletic

GALATASARAY: Fernando Muslera – Mariano, Maicon, Serdar Aziz, Yuto Nagatomo – Sofiane Feghouli, Selçuk İnan, Fernando, Belhanda, Rodrigues – Bafetimbi Gomis

Yedekler: Batuhan Şen, Cedric Carrasso, Ahmet Çalık, Hakan Balta, Jason Denayer, Tolga Ciğerci, Yasin Öztekin, Ryan Donk, Eren Derdiyok, Sinan Gümüş



Benzer Haberler

KKTF Milli Takım Belirleme Turnuvası düzenliyor

Voice Kıbrıs Haber

Raif Özgüren masa tenisi turnuvası ile anılacak

TAK

Drag derneği sezonun ikinci “Time Attack” yarışını yapıyor

Voice Kıbrıs Haber

Cumhuriyet Meclisi ve Barolar Birliği futbol takımları dostluk maçı yaptı

Voice Kıbrıs Haber

KKTF Gözlemci Hakemlik Kursu başladı

Voice Kıbrıs Haber

“Klasik Otomobil Hazine Avcılığı” etkinliği otomobil tutkunlarını bir araya getirdi

Voice Kıbrıs Haber