DÜNYAFeatured

G-7 ülkeleri ve AB’den Rusya açıklaması

G-7 ülkeleri ve Avrupa Birliği’nin ortak açıklamasında, Rusya’nın Ukrayna sınırında ve yasa dışı olarak işgal edilen Kırım’da devam eden büyük askeri yığınağından derin kaygı duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, “Biz, G-7 ülkeleri, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, İngiltere ve ABD dışişleri bakanları ve AB Yüksek Temsilcisi olarak Rusya’nın Ukrayna sınırında ve yasa dışı olarak işgal edilen Kırım’da devam eden büyük askeri yığınağından derin kaygı duyuyoruz” ifadelerine yer verildi.

Herhangi bir ön bildirim olmadan yapılan bu büyük çaplı askeri hareketliliğin tehdit teşkil ettiğine ve istikrarsızlaştırıcı faaliyetler olduğuna dikkat çekilen açıklamada, Rusya’ya provokasyonlarını durdurması ve uluslararası yükümlülükleri çerçevesinde tansiyonu düşürmesi çağırısında bulunuldu.

Açıklamada, Rusya’nın Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı kapsamında askeri hareketlilikle ilgili şeffaflık konusundaki vaatlerini yerine getirmesi ve Viyana Belgesi kapsamında oluşturulmuş prosedürlere yanıt vermesi istendi.

Aynı ülkelerin 18 Mart’ta yaptığı yazılı bildirinin de hatırlatıldığı açıklamada, Ukrayna’nın bağımsızlık, egemenlik ve toprak bütünlüğüne destek yinelendi ve Ukrayna’nın karşı koyma adına attığı adımların desteklendiği ifade edildi.

BRTK


Benzer Haberler

Creditwest Bank 30. yılında ilkokul çocuklarına yönelik resim yarışması düzenliyor

Voice Kıbrıs Haber

Birçok bölgede 5 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Türkiye ve Yunanistan sınır kapıları arasındaki yeni köprünün inşasına bu yıl başlanacak

AA

23 ve 47 yaşındaki şahıslar uyuşturucudan tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Burhan Yetkili Anı Satranç Turnuvası’nda ödüller verildi

Voice Kıbrıs Haber

YDP 4. Kurultayı yapılıyor. Arıklı ve Atalay başkanlık için yarışıyor

TAK