KIBRISKıbrıs Sorunu

Fransa Büyükelçisi: Kıbrıs’ın egemenlik haklarını önemli olduğu için savunuyoruz

Fransa’nın Kıbrıs büyükelçisi Isabelle Dumont, Fransa’nın Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarını herhangi bir Fransız şirketi nedeniyle değil önemli olduğu için savunduğunu belirtti.

Kıbrıs Haber Ajansı’na açıklama yapan Bayan Isabelle Dumont, Türkiye’nin Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesindeki yasadışı faaliyetleri ile ilgili bir soruyu yanıtlayarak AB üyesi bir ülke olarak Fransa’nın Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarını savunduğunu söyledi.

Isabelle Dumont AB üyesi ülkelerin egemenlik haklarının korunması gerektiğini düşündüklerini belirtti. Uluslararası deniz hukukunun da korunması gerektiğini söyledi. Fransa büyükelçisi Kıbrıs müzakerelerinin yeniden başlaması için harcanan çabaları desteklediklerini de söyledi. Fransa’nın süreci desteklemeye hazır olduğunu vurguladı.

Suriye’deki durum hakkında endişelerini belirten büyükelçi BM’nin 2254 sayılı kararı temelinde siyasi bir çözüm bulunması ihtiyacına işaret etti. Göç konusuna değinen büyükelçi bunun tüm AB için önemli bir sorun olduğunu belirtti.

Isabelle Dumont Kıbrıs’la Fransa arasındaki işbirliğine de değinerek işbirliğinin mükemmel düzeyde olduğunu söyledi.

KHA


Benzer Haberler

“Çatı Operasyonunda” 4 tutuklu!

Voice Kıbrıs Haber

Zanlı ilk etapta 3 gün tutuklu kalacak!

Voice Kıbrıs Haber

Kıbrıs Rum Savunma Bakanı Palmas “Halkın endişe etmesine gerek yok”

TAK

Gençler polise molotof kokteyli ve taşla saldırdı

TAK

İTT Zirvesi başladı

TAK

Narkotik köpeği geçit vermedi!

Voice Kıbrıs Haber