FeaturedKIBRIS

Fotis Fotiu üçlü görüşmeye katıldı

Rum Başkanlığı İnsani Konular ve Dış Rumlar Komiseri Fotis Fotiu’nun, “Notos-Geri Dönüş” programının hayata geçirilmesi amacıyla Atina’da gerçekleştirilen Yunanistan-Güney Kıbrıs-Mısır arasındaki üçlü görüşmeye katıldığı belirtildi. 

Haravgi gazetesi ve diğer gazeteler, “Notos-Geri Dönüş” programının hayata geçirilmesi amacıyla, Yunanistan-Güney Kıbrıs-Mısır arasında Atina’da gerçekleştirilen görüşmeye yer verdiler.
Habere göre Rum Başkanlığı İnsani Konular ve Dış Rumlar Komiseri Fotis Fotiu, Yunanistan, Güney Kıbrıs ve Mısır’ın, bölgedeki istikrar kapısı olduğunu ifade etti. 

“Nostos-Geri Dönüş” programının, 30 Nisan-6 Mayıs tarihleri arasında, Mısır’da gerçekleştirileceğini anımsatan gazete, programın açılışına üç ülkenin devlet başkanlarının da katılacağını yazdı.
Gazete Fotiu’nun, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Terens Kuik ve Mısır Göçmenlik Politikası ve Diaspora Bakanı Nabila Makram ile birlikte, Akropoli’yi ziyaret ettiğini de belirtti. 

Habere göre üç yetkili, burada, ülkelerinin yurt dışında yaşayan vatandaşlarına işbirliği mesajı gönderdi ve bu çabada kültürün önemine dikkati çekti. 
Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Terens Kuik, açıklamasında, kültürün halkları birleştirdiğini ifade etti. 
Mısırlı Bakan ise, üçlü görüşmeye atıfta bulunarak, üç ülke kültürünün korunmasının önemini vurguladı. 


Benzer Haberler

Döviz piyasaları düşüşte

Voice Kıbrıs Haber

“Korolar Mağusa’da tınlıyor” şöleni cuma akşamı yapılıyor

TAK

Tatar “Egemenliğimiz kabul edilmeden Kıbrıs konusunda görüşme yapmayacağız”

TAK

Engelliler, Engelliler Haftası etkinliklerini siyah çelenkle başlatıyor

TAK

Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği Başkanı Barlasoğlu oldu

TAK

Creditwest Bank 30 yaşında

Voice Kıbrıs Haber