KIBRISPolitika

Fotiou: Türkiye saldırgan taktiklerini değiştirmesi gerekir

Kıbrıs Cumhuriyeti’ni temsilen Cumhurbaşkanlığı İnsani Konular ve Yurt Dışında Yaşayan Kıbrıslılardan Sorumlu Komiseri Fotis Fotiou, 4-6 Haziran tarihleri arasında Washington’da düzenlenen Kıbrıs için Adalet Uluslararası Koordinasyon Komitesi’nin (PSEKA) 35. Yıllık Konferansına hitaben yaptığı konuşmada,  “Türkiye, uyguladığı saldırgan taktiklerini değiştirmedikçe durumun normal seyrine devam edebileceğini öngöremiyorum” dedi.

Komiser, “Türkiye’nin Kıbrıs Cumhuriyeti’nin MEB’inde yasadışı sondaj faaliyetleri planlıyor” ve Kıbrıs açıklarında deniz kuvvetleri unsurlarını konuşlandırdığını ifade ederek, Kıbrıs’ın Ankara’nın söz konusu eylemlerine son vermesi amacıyla uluslararası düzeyde girişimlerde bulunduğunu söyledi.

Kıbrıslı Komiser, konuşmasında, Kıbrıs’ın kurduğu üçlü işbirliklerine, ABD-  Kıbrıs ilişkilerine, Türkiye’nin Kıbrıs’a yönelik kışkırtmalarına, Kıbrıs sorunundaki gelişmelere,  kayıp kişiler konusuna ve Kıbrıs’ın kuzeyindeki bölgelerde ikamet eden Kıbrıslı Rum ve Maronitlerin yaşadığı sorunlara ve zorluklar dâhili bir dizi konu hakkında bilgi verdi.

Kıbrıs sorununa da değinen Fotis Fotiou, adada sakin bir durumun devamının önemine işaret etti ve Kıbrıs’taki BM Barış Gücünün mevcudunun azaltılması veya UNFICYP’in çekilmesinin, Türkiye tarafından sözde rejiminin teşvik edilmesi ve yasadışı oldubittileri pekiştirmek için bir fırsat olarak değerlendirileceğini belirterek,  “böyle politikalarda ısrar ederek, Kıbrıs-ABD ilişkilerindeki yeni dönemi olumsuz etkileyecek” dedi.

KHA


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber

Tatar “KKTC Doğu Akdeniz’de huzur ve güvenin anahtarı”

TAK

Hekimler Sendikası’ndan 28 Nisan “Sağlıkçıya Şiddete Hayır Günü” mesajı

Voice Kıbrıs Haber