FeaturedKIBRISSpor

Fisher “İnsanları biraraya getiren bir güç olmak istiyoruz”

ABD’nin Kıbrıs Büyükelçisi Julie Fisher, insanları biraraya getirmek ve ortak noktaları paylaştıkları tüm alanları bulmalarına yardımcı olmak için bir güç olmak istediklerini söyledi.

Büyükelçi Fisher, Cumartesi günü gerçekleşen Play for Peace iki toplumlu etkinlik sırasında, Voice Kıbrıs Haber’e konuştu.

Büyükelçi Fisher, 80 Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum gence basketbol, ​​futbol, ​​touch football ve wiffle ball oyunlarında Peace Players Cyprus ile birlikte çalışan ABD Büyükelçiliği Lefkoşa Deniz Güvenlik Muhafızlarına katıldı.

Büyükelçi, Peace Players gibi etkinliklerin, çocukların ne kadar ortak yönleri bulunduğunu ve paylaştıklarının ne olduğunu anlamaları için biraraya getirdiğini belirtti.

“Amerikan Büyükelçiliği ve benim için bununla bağlantılı olmak gerçek bir zevk. İnsanları biraraya getiren ve ortak noktaları paylaştıkları tüm alanları bulmalarına yardımcı olan bir güç olmak istiyoruz. Bu harika bir olay. Peace Players, uzun yıllardır elçilikte bizim için çok önemli bir ortak oldu. Onlara katılmaktan gerçekten çok mutluyuz” dedi.

“SPOR BİRLEŞTİRİCİ BİR KAYNAK”

Büyükelçi Fisher, etkinliği başında bir konuşma yaptı. Büyükelçi, sporu sadece bir eğlence kaynağı olarak değil, sınırları aşan, toplumsal cinsiyet ve kültürel yargılara meydan okuyan birleştirici bir güç olarak yansıttıklarını belirtti.

“Spor bize engelleri nasıl aşacağımızı, zarafetle nasıl kazanacağımızı veya kaybedeceğimizi ve bir rakibe nasıl onurlu davranacağımızı öğretebilir” dedi.

Büyükelçi, sebat, karşılıklı saygı ve dostluk derslerinin her yerde önemli olduğunu, ancak bunun Kıbrıs’ta öneminin daha da büyük olduğunu vurguladı.

“PEACE PLAYERS KALPLERİ AÇTI VE BAĞLAR KURDU”

Büyükelçi konuşmasını şöyle sürdürdü :

“ Peace Players Cyprus 17 yılı aşkın bir süredir bu adada yaptığı olağanüstü çalışma beni gerçekten etkiledi.

Peace Players, sporun evrensel dili sayesinde zihinleri değiştirdi, kalpleri açtı ve ömür boyu sürecek bağlantılar kurdu.
Barışçıl, çok kültürlü bir Kıbrıs’a olan tutkunuz ve bağlılığınız, bu güzel adayı yeniden birleştirmeye yardımcı olacaktır”.

Voice Kıbrıs Haber 2023


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber