FeaturedKIBRIS

“Fırsat eşitsizliği anayasaya aykırı”

Meclis Genel Kurulu toplantısında, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı bütçesinin görüşülmesine devam ediliyor.

TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli, alınacak tüm kararların ortak alınması gerektiğini, gelinen aşamada sağlığın herşeyden daha önemli olduğunu kaydederek, böyle günlerde kriz hükümeti kurulması gerektiğini ancak yine bazı ellerin karıştırmasıyla azınlık hükümeti kurulduğunu söyledi.

1980’li yıllarda bir günde yasa yapıldığını savunup “şimdi de her taraf çirkef, korona” diyen Angolemli, altyapısız bir toplum olarak gidilecek yer bulunmadığını kaydetti.

TC’nin yaptığı pandemi hastanesinin bile hala çalıştırılamadığını savunan Angolemli, bu şartlarda eğitimin ayakta durmasının da zor olduğunu söyledi.

Angolemli, eğitimde fırsat eşitliği olması gerektiğini vurgulayarak, öğrencilerin özel derslerle maarif kolejine girdiğini giremeyenin de özel okula gittiğini anlatarak, “elektrik ve telefona yapmak istedikleri gibi eğitimi de özelleştirmeye çalışıyorlar” dedi.

Eğitim sağlık ve güvenlik için halktan vergi alındığını, bu vergilerle her öğrenciye bir tablet alınmasının görev ve sorumluluk olduğunu ifade eden Angolemli, yüksek öğrenim günde 40 kez konuşulurken orta öğrenimin konuşulmamasının maddi nedenlerden olduğunu söyleyerek, bunu eleştirdi.

Angolemli, yüksek öğrenim adı altında ülkeye getirilen kişilerin kimse tarafından denetlenmediğini ileri sürerek, üniversite sayısının çokluğunun altyapısı olmayan bir ülkede toplumun çürümesine sebep olacağını iddia etti.
Ülkeye öğrenci kaydıyla gelen ve adli sorunlar yaşayan çok sayıda kişi olduğunu anlatan Angolemli, eğitimde fırsat eşitsizliğinin anayasaya da aykırı olduğunu vurguladı.

Voice of the Island/TAK


Benzer Haberler

Meteoroloji Dairesi’nden toz uyarısı

Voice Kıbrıs Haber

En fazla yağış Lefkoşa’da kaydedildi

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa Türk Belediyesi’nden 3 önemli ihale imzası

Voice Kıbrıs Haber

“Kendi tarafımızdaki genişletme işini önümüzdeki haftadan itibaren başlatacağız”

TAK

ABD’de TikTok anketi: Halk yasaklanmasını istiyor

NTV

Kıb-Tek’e 675 TL üzeri borcu olan abonelere uyarı

Voice Kıbrıs Haber