FeaturedKIBRIS

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Yasa Tasarısı’na oybirliği

Cumhuriyet Meclisi, Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Yasa Tasarısı’nı oybirliğiyle onayladı. Tasarıya genel kurulda oylamaya katılan 32 milletvekili olumlu oy kullandı, 18 milletvekili toplantıya katılmadı.

Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, ülke açısından önemli bir yasanın bugün onaylandığını ifade ederek, yasa tasarısının hazırlanmasında emeği geçen katkı koyan herkese teşekkür etti.

TOROS

CTP Milletvekili Fikri Toros da, yasa üzerine söz alarak, tefeciliğin önlenmesine ilişkin yasa üzerine iki ayı aşkın bir süre görüşme yaptıklarını ifade ederek, komitede yasanın tam bir uyum içinde geçtiğini kaydetti. Toros, Kıbrıs Türk ekonomisinin önünde her zaman bir finansman sorunu olduğunu ve bu sorunu çözecek bu yasaya verdikleri önemin ayrı olduğunu kaydetti. Toros, yasanın ülkeye önemli bir fırsat getireceğini ve şirketlerin önünü açacağına inanç belirtti.

MANAVOĞLU

HP Milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu da, yasa tasarısı üzerine söz alarak, çok ciddi çok kapsamlı bir yasanın ortaya çıktığını söyledi. Reform niteliğinde bir yasa olduğunu ifade eden Manavoğlu, komitede yasanın ortaya çıkmasına ciddi emek harcandığını, yasanın yüksek faiz uygulamalarının önüne geçeceğini kaydetti.

AMCAOĞLU

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu da, yasaya emek veren katkı koyan başta komite üyeleri olmak üzere herkese teşekkür ederek, yasa üzerine değerlendirmeler yaptı. Amcaoğlu, pandemi sürecini yaşayan ve yakından takip eden biri olarak ülkede bu zor süreçte bile eğitim sağlık alanında ihtiyaçların ihalelerin binaların yapıldığını, bunlardan görmezden gelinebildiğini ancak sonucun değişmediğine işaret etti.

Maliye Bakanlığı olarak bu süreçte hiçbir ihtiyacı geride bırakmadıklarını, sıkıntıların aşılması için uğraşlar verdiklerini ifade eden Amcaoğlu, tüm sektörlere yönelik maaş destekleri verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından yasa tasarısı oylandı ve oybirliğiyle kabul edildi.

(TAK)


Benzer Haberler

Girne’deki bir evden 47 bin TL’lik hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

Süper Lig’de sona doğru

BRT

Uyuşturucuyu iç çamaşırına ve çoraba sakladılar

Voice Kıbrıs Haber

‘Herse ve Lokma Günü’ etkinliği yoğun katılım ile tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

Dışişleri Bakanlığı “Kıbrıs Rum liderliğinin basına yalan ve yanlış haber düzenlettiği aşikardır”

TAK

Önce ağaca ardından toprak sete çarpıp durabildi, 3 kişi yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber