FeaturedKültür Sanat

Festival ikinci gününde konserlerle devam edecek

Üretim Merkezi’nin düzenlediği II. Umudumuz Gelecek Festivali dün akşam gerçekleştirilen ve açılış etkinliği olan “Toplumcu Sanat” Paneli ile Ahşap Yakma ve Resim Sergisi ile başladı.

Üretim Merkezi’nin Lefkoşa Surlariçi’ndeki binasında gerçekleştirilen panelde resim sanatçısı ve Üretim Merkezi temsilcisi Elisa Kadiroğlu, müzik sanatçısı Fatih Çoker şair ve yazar Halil Karapaşaoğlu ve tiyatrocu, yazar Yaşar Ersoy konuşmacı olarak katılırken, panelin bir diğer konuşmacısı olan müzik eğitimcisi ve sanatçısı Ali Gören sağlık sorunlarından dolayı etkinliğe gelemedi.

Panel moderatörü Kadir Sıdal’ın açılış konuşması ile başlayan etkinlikte konuşmacı olan sanatçılar kendi alanları ile ilgili toplumcu sanat üzerine görüşlerini aktardılar.

Açılış konuşmasında Üretim Merkezi olarak 2 yıl önce emekten ve toplumdan yana bir kültür sanat festivali yaratmak için başlattıkları Umudumuz Gelecek Festivali’nin bu yıl ikincisini gerçekleştirdiklerini aktaran Sidal, önceki yıl birçok olumsuzluk nedeniyle festivalin gerçekleştirilemediğini, bu yıl ise 2 güne çıkararak bu konudaki ısrarlarını ve kararlılıklarını ortaya koymak istediklerini belirtti. Festivalin maddi yükünü en aza düşürmek için çaba sarf edip kendi imkânları ve dostların teknik anlamda sağladıkları katkıyla gerçekleştirilen festival için çok düşük bir bütçe ayırabildiklerine de değinen Sidal ülkemizde festival denilince akla onbinlerce hatta yüzbinlerce liralık bütçelerle devasa organizasyonlar geldiğini ancak düşük bir bütçe ile de nitelikli bir festival gerçekleştirmenin mümkün olduğunu gösterdiklerini vurguladı.

Açılış konuşmasının ardından genç sanatçı ve Üretim Merkezi temsilcisi Elisa Kadiroğlu dernek kuruluş amacını, bugüne kadar toplumcu sanat anlayışı ile gerçekleştirdikleri çalışmaları ve toplumcu sanatın önemine değindi. Müzik sanatçısı Fatih Çoker ise konuşmasında rap müziğin tarihsel gelişimini ve önemini anlatan kapsamlı bir sunum yaptı. Şair ve yazar Halil Karapaşaoğlu ise konuşmasında ülkemiz sanat çalışmalarına, aydın kesimler arasındaki sohbet ve tartışmalarının yetersizliğine ve toplumcu sanat anlayışının öneminde değindi. Son konuşmacı ise tiyatrocu, yazar Yaşar Ersoy’du. Ersoy hoca konuşmasında uzun yıllardır sanat cephesinde sürdürdüğü mücadeleyi, sanatçının toplumsal mücadeledeki yerini, tiyatronun ve tiyatrocunun bu mücadeledeki önemine değinerek, toplumsal gerçekçi dünyaca ünlü sanatçıların bu konulardaki yaklaşımlarını dinleyicilere aktardı.

Dinleyicilerin büyük bir dikkat ve keyifle takip ettikleri “Toplumcu Sanat Paneli” yaklaşık iki saatlik konuşmaların ardından önümüzdeki yıllarda daha da geliştirilerek yinelenmesi temennileri ile tamamlandı.

Umudumuz Gelecek Festivalinin ikinci gününde ise, bu akşam saat 19:00’dan itibaren Lefkoşa Surlariçi’ndeki Lefkeliler Hanı’nda konserler ve kendi el işlerini üreten el sanatçılarının standarı yer alacak.

Konser öncesinde DJ Hass-E özel plak kolleksiyonu ile bizlere müthiş bir müzik dinletisi sunarken, ardından  Arda Gündüz, Trak, Ötekiler ve Grup Üretim şarkıları ile sahnede olacak.

Festival etkinliklerinin tümü de ücretsiz ve tüm halkımızın katılımına açıktır.

Festivali ile ilgili bilgi almak için  05428636660 numaralı telefondan dernek yetkililerine ulaşılabilir.


Benzer Haberler

Görevden alma ve atamalar devam ediyor!

Voice Kıbrıs Haber

1 kişi daha aranıyor!

Voice Kıbrıs Haber

1 Mayıs İşçi Bayramı bugün kutlanıyor

TAK

Gönyelide bir kasabın faaliyeti durduruldu!

BRT

Havayolu şirketi, binlerce kişinin kişisel bilgilerini yanlışlıkla açıkladı

AA

Aynı yöntemle daha önce de uyuşturucu temin etti!

Voice Kıbrıs Haber