DÜNYA

Fas’taki depremde can kaybı 2 bini aştı!

Fas’ın birçok kentinde yıkıma neden olan 7 büyüklüğündeki depremde, 12. yüzyılda Muvahhidler döneminde inşa edilen, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki caminin bir kısmı yıkıldı.

Fas medyası ve sosyal medya hesaplarında, dün meydana gelen depremin ardından bir kısmı yıkılan Marakeş yakınlarındaki Tinmel köyünde yer alan tarihi cami “Mescid el-Azam”ın görüntüleri paylaşıldı.

Kuzey Afrika ve Endülüs’te hüküm süren Berberi hanedanı Muvahhidler döneminde 1154 yılında inşa edilen “Mescid el-Azam” 1995’te UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınmıştı.

Öte yandan, deprem Marakeş’i çevreleyen surların ve kentin Eskişehir bölgesindeki tarihi kırmızı evlerin bir kısmının da çökmesine neden oldu.

Marakeş sakinleri ve çok sayıda turist artçı sarsıntıların devam ettiği deprem gecesini sokaklarda geçirdi.

– Fas’ta 7 büyüklüğünde deprem

Fas’ın Marakeş kentine bağlı El-Huz bölgesinde dün yerel saatle 23.10’da 7 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

Fas İçişleri Bakanlığı, merkez üssü Marakeş’in El-Huz bölgesi olan 7 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 2 bin 12’ye yükseldiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, depremde ölü sayısının 2 bin 12’ye, yaralı sayısının 1404’ü ağır olmak üzere 2 bin 59’a çıktığı belirtildi.

Ölümlerin, El-Huz bölgesi, Tarudant, Şişava, Verzazat, Marakeş, Azila, Agadir, Kazablanka ve Yusifiyye bölgesinde kaydedildiği aktarıldı.

Fas Silahlı Kuvvetleri, yerel yönetimler, güvenlik güçleri ve sivil savunma ekiplerinin arama kurtarma çalışmalarına devam ettiği, insani yardımların deprem bölgelerine ulaştırılması için tüm imkanların seferber edildiği kaydedildi.

Fas medyası, önceki gün yerel saatle 23.10’da meydana gelen depremin başkent Rabat başta olmak üzere Kazablanka, Meknes, Agadir ve Fes kentlerinde de hissedildiğini belirtmişti.

Fas İçişleri Bakanlığı, daha önce yaptığı açıklamada, Marakeş’in El-Huz bölgesinde meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde ölü sayısının 1037’ye, yaralı sayısının 721’i ağır olmak üzere 1024’e çıktığını duyurmuştu.



Benzer Haberler

Son 7 yılın en büyük Güneş patlaması gerçekleşti

TAK

İzmir açıklarında art arda iki deprem

NTV

ABD ve Çin, yapay zeka güvenliği ve risklerini ele aldı

TAK

Dünya genelinde yerinden edilen kişi sayısında rekor: Alarm verici yeni seviyelere ulaştık

AA

Brezilya’da acı bilanço artıyor

Voice Kıbrıs Haber

Kardeşini kurtarmak için timsaha yumruk atan kadına Kral Charles’tan ödül

Voice Kıbrıs Haber