DÜNYAGenel

İnsanoğlu 2017 yılının kaynaklarını çoktan tüketti

Bu yılın Limit Aşım Günü 2 Ağustos oldu. İnsanlığın doğa üzerindeki yıllık talebinin, dünyanın bir yılda sağlayabileceği kapasiteyi aştığı gün olarak tanımlanan Limit Aşım Günü bu yıl rekor kırarak şimdiye kadarki en erken tarihini gördü. 1997 yılında Limit Aşım Günü eylül ayına denk geliyordu.

İnsan aktivitelerinin doğa ve doğal kaynaklar üzerindeki eşi görülmemiş baskısını sembolize eden tarih, ekolojik ayak izi kavramını da yeniden gündeme getiriyor. Tükettiğimiz kaynakları üretmek ve yarattığımız atığı bertaraf etmek için gereken toprak ve su alanını işaret eden ekolojik ayak izimiz büyüdükçe limiti daha erken aşıyoruz.

İnsan nüfusu, kaynak talebi ve ekonomiler büyürken dünyamızın büyüklüğü ve kaynak miktarı değişmiyor.  Limit aşımı, yıllık faizle geçinmek yerine bankadaki ana parayı harcamak veya kredi kartı borcunu ödeyememek gibi tercüme edilebilir. Bugün tüm insanlığın talebini karşılayacak tahmini doğal kaynak ihtiyacı için 1,7 Dünya gerekiyor.Özellikle gelişmiş ülkeler sanki birden çok dünyamız varmış gibi yaşıyor.

 


Benzer Haberler

Biden’ın sözleri tartışma yarattı: İki ülkeyi yabancı düşmanı olarak tanımladı

AA

Hong Kong son 140 yılın en sıcak nisan ayını yaşadı

TRT

Çin’de otoyol çöktü: En az 48 kişi öldü!

AA

ABD’de TikTok anketi: Halk yasaklanmasını istiyor

NTV

Öfke patlamalarının damar işlevini bozabileceği uyarısı

Voice Kıbrıs Haber

Havayolu şirketi, binlerce kişinin kişisel bilgilerini yanlışlıkla açıkladı

AA