FeaturedKIBRISKıbrıs Sorunu

‘Eylül, Kıbrıs sorunuyla ilgili tüm aktörlerin New York’ta buluşacağı bir ay’

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, hükümeti oluşturan siyasi partilerin başkanlarıyla aylık olağan toplantısında Kıbrıs sorununa da değinerek, önümüzdeki eylül ayının ilgili tüm aktörlerin New York’ta bir araya gelecekleri bir ay olacağını ve muhtemelen Genel Sekreter Guterres’le görüşeceklerini açıkladı.

Akıncı, o tarihe kadar Guterres’in geçici Kıbrıs özel danışmanı Jane Holl Lute’un Kıbrıs’la ilgili raporunu hazırlamış olacağını ve o rapor ışığında atılabilecek adımları da Genel Sekreter’le birlikte değerlendirme fırsatı bulacaklarını ifade etti.
Cumhurbaşkanı Akıncı, ortak aklın sadece ekonomi için değil, Kıbrıs sorunu için de önemine işaret etti.

Akıncı, “Muhtemelen eylülün son günlerinde BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’le görüşmeler söz konusu olacak” dedi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kıbrıs sorunu için görevlendirdiği geçici danışman Jane Holl Lute’un, Kıbrıs’ta liderlerle, Türkiye Cumhuriyeti’nde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştüğünü anımsatan Akıncı, “Eylülün ilk yarısında Atina, Londra ve Brüksel’i de ziyaret edeceğini bildiğimiz Sayın Lute eylül ortalarından itibaren raporunu Genel Sekreter sunmuş olacak” şeklinde konuştu.

“AKIL YOLUNDA, MANTIK YOLUNDA BULUŞMAYI TEMENNİ EDİYORUM”

Bu rapor ışığında atılabilecek adımları BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile birlikte değerlendirme fırsatı da bulacaklarını kaydeden Akıncı, “Temennimiz ortaya çıkacak durumun Kıbrıs’ta iyi gelişmelere zemin oluşturabilmesidir. Akıl yolunda, mantık yolunda buluşmayı temenni ediyorum” dedi.
İstenirse, ortaya irade konursa, kararlı davranılırsa çıkış yolunun bulunabileceğini belirten Akıncı, “Ortak akılda buluşmak, sadece ekonomi için gerekli değil, Kıbrıs sorununun çözümü bağlamında da tüm ilgili tarafların ortak akılda, mantık yolunda buluşması elbette gerekli ve yararlı olur” şeklinde konuştu.
Akıncı, konuşmasının sonunda halkın Kurban Bayramı’nı da kutladı.

Kaynak: TAK


Benzer Haberler

Pistten çıkan uçakta yolcular yaralandı!

AA

Nöbetçi eczaneler (9 Mayıs 2024)

Voice Kıbrıs Haber

17 yaşındaki kayıp şahıs bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Bir günde 3 ani ölü… 33, 54 ve 79 yaşındaki şahıslar hayatını kaybetti!

Voice Kıbrıs Haber

Baf’ta hellim kaplarının içinde 10 kilo hintkeneviri bulundu

Voice Kıbrıs Haber

Her 3 Kıbrıslı Rum’dan 1’i ekonomik açıdan “kırılgan”

Voice Kıbrıs Haber