FeaturedKIBRIS

ExxonMobil ve Qatar Petroleum doğrulama sondajı gerçekleştirecek

Güney Kıbrıs Enerji Ticaret ve Sanayi Bakanı Natasa Pilidu,  Münhasır Ekonomik Bölgede (MEB) doğal gaz arama ve çıkarma faaliyetleri sürdüren ExxonMobil ve Qatar Petroleum şirketlerinin Aralık ayı içerisinde doğrulama sondajı gerçekleştirmelerinin beklendiğini açıkladı.

Alithia ve diğer gazeteler, Kıbrıs Rum Enerji Ticaret ve Sanayi Bakanı Natasa Pilidu’nun dün 9’uncusu gerçekleştirilen enerji sempozyumunda yaptığı konuşmada, Güney Kıbrıs’ın sözde MEB’inde bulunan 10’uncu parseldeki “Galfkos” yatağında doğrulama sondajının Aralık ayında gerçekleştirilmesinin beklendiğini söylediğini yazdılar.

Alithia’daki habere göre Pilidu konuşmasında, yapılacak doğrulama sondajı sonrasında tespit edilecek doğal gaz miktarının Güney Kıbrıs’ın sözde MEB’indeki doğal gaz yataklarının nasıl değerlendirileceğine ilişkin gelecekteki kararlar için de belirleyici olacağını vurguladı.

AB ve dünyada doğal gaz fiyatlarının artışına dikkat çeken Pilidu, bu sebepten ötürü, bazı AB ülkelerinin iddia ettiği gibi, doğalgazın enerji kaynağı olarak yok sayılamayacağını vurguladı.

Voice Kıbrıs Haber/TAK


Benzer Haberler

Doç. Dr. Arif Akkeleş hayatını kaybetti!

Voice Kıbrıs Haber

13 kilo uyuşturucu ile yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber

YDP Kurultayı’nda oylama yapılıyor… Sandıklar 20.00’de kapanacak

TAK

Hristodulidis “Türkiye’nin artık iki devleti değil egemen eşitliği desteklediği söylentileri doğru değil”

TAK

Von Der Leyen “Bütün AB Kıbrıs sorununda Güney Kıbrıs’ın tarafında”

TAK

Creditwest Bank 30. yılında ilkokul çocuklarına yönelik resim yarışması düzenliyor

Voice Kıbrıs Haber