FeaturedKIBRIS

Exxonmobil bölgedeki faaliyetlerini hızlandırıyor

Amerikan Exxon Mobil şirketinin, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Münhasır Ekonomik Bölgesi” içerisindeki “Glafkos” yatağındaki keşfin ardından, Doğu Akdeniz’in geniş bölgesindeki faaliyetlerini geliştirme projesini hızlandırdığı ve büyüttüğü ifade edildi.

Fileleftheros gazetesi, Exxon Mobil’in 10’uncu parseldeki 2 sondajın planlaması konusunda ilerlerken, “Afrodit” yatağı haricinde boş olan 12’nci parselin, aynı zamanda 11’inci parselin jeolojik verilerini incelediğini yazdı.

Exxon Mobil şirketinin Mısır MEB’indeki 3’üncü parselin haklarını hali hazırda elde ettiğini ve ek bölgeler istediğini de kaydeden gazete, “Reuters” haber ajansında yer alan Exxon Mobil’in son zamanlarda İsrail MEB’indeki jeolojik verileri incelediği yönündeki açıklamasını da iletti.

Şirketin İsrail MEB’indeki bölgelerin sismografik verilerini hali hazırda satın aldığını kaydeden gazete, Exxon Mobil şirketinin üst düzey yetkililerinin Houston’da İsrail Dışişleri Bakanıyla görüştüklerini de belirtti.

Haberde, Kıbrıs Cumhuriyeti Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis’in de aynı konularla ilgili paralel temaslarda bulunmak için bugünlerde Amerika’da bulunduğu ifade edildi.

(TAK)


Benzer Haberler

Kıb-Tek’e 675 TL üzeri borcu olan abonelere uyarı

Voice Kıbrıs Haber

Küresel piyasalar Fed’in faizi sabit bırakma kararı sonrası karışık seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Öfke patlamalarının damar işlevini bozabileceği uyarısı

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (2 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Meteoroloji Dairesi “Yer yer fırtınamsı rüzgar bekleniyor”

Voice Kıbrıs Haber

12. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Voice Kıbrıs Haber