FeaturedKIBRISPolitika

Evlilik Dışı Çocuklar Yasa Önerisi’nin komitede görüşülmesi onaylandı

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda ilk olarak okutulup onaya sunulacaklara yer verildi.

Genel Kurulda, öneri sahipleri adına CTP milletvekili Doğuş Derya’nın sunduğu Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi’nin gündeminde bulunan Evlilik Dışı Çocuklar Yasa Önerisi’nin komitede ivedilikle görüşülmesi de onaylandı. Tezkere, oy birliği ile kabul edildi.

Bilgi vermek üzere söz alan Doğuş Derya, yürüklükteki ilgili yasanın İngiliz döneminden kalma olduğunu belirterek, “Bu yasa evlilik içinde ve dışında doğan çocuklar arasında ayrım yapıyor ”  dedi.

Bu yasanın BM Çocuk Hakları Sözleşmesi’ndeki hakları da ihlal ettiğini belirten Derya, velayetle, nafakayla, çocuğun babası ve annesiyle ilişkilerle ilgili, Aile Yasası’na da paralel yeni bir yasa ortaya çıktığını belirtti.

Derya, yasama faaliyetleriyle ilgili kısıtlı bir süre olduğunu, yasanın komitenin iradesi olarak çıktığını, Meclisin, hak politikalarını partiler üstü mesele olarak gördüğünü dile getirdi.

SUCUOĞLU

Derya’dan sonra söz alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, bu konunun bakanlıklarını ilgilendirdiğini, bu konudaki çalışmayı bugün burada duyduğunu söyledi.

Sucuoğlu, “Sıkıntı yok. Geniş kapsamlı ve ciddi bir yasa. Komiteden oy birliği ile geçtiği için biz de onay vereceğiz” dedi. Sucuoğlu, öneri hakkındaki çalışmalar konusunda bakanlıkla istişare içinde olunmasını istedi.

Genel Kurulun gündeminde bulunan Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi’nde ivedilikle görüşülen Birleştirilmiş Barış Harekatından Önce Yabancılardan Sözleşme ile Satın Alınan Taşınmaz Malların Kaydını Düzenleyen (Değişiklik) Yasa Önerisi’nin Genel Kurulda üçüncü görüşmesine ilişkin tezkeresi önümüzdeki haftaya ertelendiğinden onaya sunulmadı.

Genel Kurulda, daha sonra Ekonomi, Maliye Bütçe ve Plan Komitesi’nin ivedilikle görüşülen Hava Limanları Hizmetler ve Limanlar (Ücretleri) (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın Genel Kuruldaki üçüncü görüşmesine ilişkin tezkere oy birliği ile kabul edildi.

Tezkerelerin onaylanmasından sonra Maraş konusunda 62. Madde tahtında söz alındı.

(TAK)


Benzer Haberler

Şampiyon Melekler’in anısına “Yasak Şubat” adlı klip çekildi

TAK

Bazı bölgelerde 2 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

Mağusa’daki altı plaj 15 Mayıs itibarıyla hizmet vermeye başlıyor

TAK

Baba-kız sprint rallisinde zirvede

Voice Kıbrıs Haber

Karma evlilik mağdurlarının vatandaşlık hakkı konusunda panel yapıldı

TAK

KÖDER, KTÖS ve KTÖK arasında imzalar atıldı

TAK