FeaturedKIBRIS

Evden çıkmamak için dama çıkan Kıbrıslı Türk ikna edildi

Kıbrıs’ın güneyinde kaldığı evden tahliye edileceği sebebiyle, evin damında kendini yakmakla tehdit eden Kıbrıslı Türkün az önce ikna edilerek aşağıya indirildiği bildirildi.

18 yıldır Larnaka’da yaşayan 41 yaşındaki adam, bu sabah 8:30 sıralarında kaldığı evden çıkarılacağı gerekçesiyle elindeki benzin bidonuyla kendini yakacağını belirterek evin damına çıktı.

Alınan bilgilere göre, 4 çocuğu ve eşiyle ikamet edebilecekleri bir ev için defalarca başvuruda bulunan Kıbrıslı Türk ve ailesi, gösterilen 2 yatak odalı evlerin 4 çocuklu bir aileye yetersiz olduğu gerekçesiyle yetkililere ret cevabı verdi. Bu sebepten dolayı ailenin 4 aydır elektriği ve suyu olmayan boş bir Türk evi bularak oraya yerleştikleri belirtildi.

In-Cyprus’un haberine göre ise, İçişleri Bakanlığı, ikamet edilen eve mülteci bir ailenin yerleştirileceği için Kıbrıslı Türk aileye evi boşaltmaları için önceden ihbar yapıldı. Aileye kalıcı çözüm bulunana kadar geçici bir süreliğine hotele veya kiralık bir eve geçmeleri önerildiğini bildiren bakanlık tüm tekliflerin aile tarafından reddedildiğini aktardı.

Kıbrıs Cumhuriyeti polisi, itfaiye, ambulans ve Kıbrıs Türk evlerinden sorumlu yetkililerin, adamı indirme çabalarının az önce işe yaradığı öğrenildi.

(Voice of the Island 2019)



Benzer Haberler

TİKA, Lefkoşa’daki tarihi evlerin dış cephelerinde yenileme çalışmalarını tamamladı

Voice Kıbrıs Haber

Ersoy: “Aklımızla dalga geçme Tufan Hoca!”

Voice Kıbrıs Haber

19 Mayıs Tolga Kınacı 3×3 Basketbol Turnuvası Merkez Lefkoşa’da başladı

Voice Kıbrıs Haber

Brent petrolün varil fiyatı 82,87 dolar

TAK

LTB sınırlarındaki su tahlil sonuçları temiz çıktı

Voice Kıbrıs Haber

Kalecik III Sözleşmesi hakkında hazırlanan çalışma Sayıştay Başkanlığı’na sunuldu

TAK