FeaturedKIBRIS

“Ev karantinası 12 Nisan’da başlayacak”

Sağlık Bakanı Ünal Üstel, çarşamba veya perşembe günü, ülkeye 40 bin doz daha koronavirüs aşısının geleceğini açıkladı.

Gelecek olan aşıların öncelikle ağır kronik hastalara uygulanacağını dile getiren Üstel, hedeflerinin toplumun en azından yüzde 60’ını hazirana kadar aşılamak olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanı Ünal Üstel BRT’de katıldığı ‘GündemArtı’programında, yeni yapılacak hastaneler, koronavirüs aşısı ve ev karantinası konularında açıklamalarda bulundu.

EV KARANTİNASI…

Bakan Üstel, ev karantinası uygulamasına kademeli olarak başlandığını hatırlattı ve öncelikle altı yaş altı çocuğu bulunanlar ile ağır hastalıkları bulunanların uygulamaya dahil edildiğini anlattı.

KAPALI MODELDE TURİSTLER DE, OTEL ÇALIŞANLARI DA OTEL DIŞINA ÇIKAMAYACAK

Turizmde ev karantinası ile açılmayı planladıklarını anlatan Üstel, 12 Nisan’da kapalı model ile otellere turist kabulüne başlanacağını açıkladı. Bakan Üstel, üç günlüğüne gelecek turistlerin kesinlikle otel dışına çıkamayacağını, aynı şekilde otel çalışanlarının da otel dışına çıkamayacağını ve otele dışarıdan kimsenin de dahil olamayacağını söyledi.

“Artık cesur adımlar atmalıyız” diyen Üstel, üzerindeki çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiği bileklik uygulamasının devreye girmesiyle tamamen ev karantinasına geçileceğini kaydetti. Sağlık Bakanı Üstel, bir aksaklık ya da vaka sayılarında büyük bir artış olmaması durumunda ev karantinasının 12 Nisan’da başlayacağını söyledi.

Yeni uygulamalarla birlikte ceza yasalarında da düzenleme yapıldığına işaret eden Üstel, caydırıcılığı sağlamak adına kurallara uymayanlara ciddi cezai müeyyidelerin getirildiğini vurguladı.

TAK



Benzer Haberler

Girne’de ve Ercan Havalimanı’nda uyuşturucu: 3 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Düzova’da motosiklet kazası: Sürücü hakkında yasal işlem başlatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Tatar “Rum tarafı en az 15 çözüm planını reddetti”

TAK

Geleceğe İlham Ver Küçük Hibe Programı Projeleri uygulanmaya başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Gana’da 17 aylıkken resim yapan Liam, dünyanın “en genç erkek sanatçısı” oldu

TAK

Kayla Güneşel ve “Küçük Ördek” kitabı okuyucuyla buluşuyor

Voice Kıbrıs Haber