FeaturedKIBRIS

Eurovision’da Kıbrıs’ın güneyini temsil edecek şarkı!

Mayıs ayında gerçekleşecek olan 63. Eurovision Şarkı Yarışması‘nda Güney Kıbrıs’ı temsil edecek şarkı dün akşam yayınlandı.

Voice of the Island 2018

Kıbrıs’ın güneyinde 7 Şubat’ta yapılan sunumlar sonunda Güney Kıbrıs’ı, Eurovision’da temsil edecek kişi Eleni Foureira olarak açıklanmıştı. Foureira’nun daha sonra yaptığı açıklamada ise Eurovision’da söyleyeceği şarkının isminin “Fuego” olduğunu ve şarkının modern, dinamik, pop müzik tarzında olduğunu ayrıca etnik bir unsur olan klarnet ezgilerine sahip olduğunu söylemişti.

Eurovision’un ilk turu 8 Mayıs’ta, ikinci turu 10 Mayıs’ta ve finali 12 Mayıs’ta Portekiz’de gerçekleşecek.

Geçmişte Panik Records ile çalışan Eleni Foureira birkaç kez Yunanistan’ı Eurovision Şarkı Yarışması’nda temsil etme ilgisini belirtti ancak teklifleri Yunan yayıncısı ERT tarafından asla kabul edilmedi.

“Fuego”yu,  Alex P. olarak da bilinen Alex Papaconstantinou’nun hazırladığı biliniyor. Birçok dünya starı ile çalışan Papaconstantinou, Jennifer Lopez’in Live It Up, Enrique Iglesias’ın I Like How It Feels ve Grammy ödülü kazanmış Marc Anthony’ın Vivir Mi Vida şarkısının yapımcısı.

İsveç doğumlu yapımcı, Eurovision’da da birçok şarkısı var. Always (Azerbaycan 2009), Yassou Maria (Yunanistan 2007) ve La La Love (Güney Kıbrıs 2012) şarkılarının da yapımcısı.

Voice of the Island 2018


Benzer Haberler

24. Büyükkonuk Eko Günü yarın yapılıyor

TAK

“Çatı Operasyonunda” 4 tutuklu!

Voice Kıbrıs Haber

19’uncu İpek Koza Festivali’nde ilk gün tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

“Masal Atölyesi”ne çocuklardan büyük ilgi

Voice Kıbrıs Haber

Gazze’ye havadan yardımlar can aldı

NTV

Zanlı ilk etapta 3 gün tutuklu kalacak!

Voice Kıbrıs Haber