FeaturedKIBRIS

EuroAsia Interconnector projesi ile ilgili teknik görüşme

Kıbrıs Cumhuriyeti Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis, İsrail, Kıbrıs Cumhuriyeti ve Yunanistan arasında, denizaltı kablo hattıyla, elektrik bağlantısı sağlayacak olan EuroAsia Interconnector projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Haravgi gazetesine göre, Kıbrıs Cumhuriyeti Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis, Yunanistan’ın, EuroAsia Interconnector projesinin üç kısmından birini, Girit-Attiki kısmını “ulusal çalışma” olarak bırakma  konusunda ısrarlı olduğunu belirtti.

Lakkotripis, Kıbrıs Cumhuriyeti Yönetimi’nin önceliklerinden söz ederken, ilk önce,  İsrail-Kıbrıs Cumhuriyeti veKıbrıs Cumhuriyeti -Girit kısmının, AB’nin  ortak ilgili alanı olarak, bir diğer deyişle finanse edilmesinin muhafaza edilmesi, ikinci olarak ise iki kablo ağının birlikte çalışabilirliğinin sağlanması olduğunu ifade etti.

Bunun da, İsrail’den Kıbrıs Cumhuriyeti’ne, Kıbrıs Cumhuriyetin’den de Girit’e gidecek olan kablo hattının, Girit’ten Attiki’ye gidecek kablo hattıyla  uyumlu olması anlamına geldiğini ifade eden Lakkotrpis, bu gidişat için de teknik görüşmelerin yapılmakta olduğunu belirtti.

(TAK)


Benzer Haberler

Mehmet Alptürk 3. kez ralli ile anıldı

Voice Kıbrıs Haber

Oğuz “Adım atarken dengeleri gözetiyoruz”

Voice Kıbrıs Haber

Erhürman mülk satışları için belediye bazında yüzde 10 kota önerdi

Voice Kıbrıs Haber

Bu hafta yağmur beklenmiyor

Voice Kıbrıs Haber

Sefa Karahasan: “İsteseydim bir günde de diploma alabilirdim”

Voice Kıbrıs Haber

KSTU’da yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Remziye Seven teminatla serbest bırakıldı

TAK