EkonomiFeatured

Euro ve Sterlin rekor düzeylere tırmandı

Sterlin – euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Moody’s açıklaması sonrası dolar 4,46’yı, euro 5,30’u aşarak yeni rekor düzeylere tırmandı.

Sterlin ilk kez rekor seviyeye ulaşarak tarihinde ilk kez 6,00’ı aştı. Sterlin şu sıralar (14:50) 6,01 rakamları üzerinden işlem görmekte.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in Türkiye’ye yönelik  açıklaması sonrası dolar sterlin ve euro tarihi zirveyi yeniledi. 

Moody’s, fonlama ve varlık kalitesi ile ilişkili aşağı yönlü risklerden kaynaklı olarak Türkiye’nin bankacılık sistemi için görünümün negatif olduğunu bildirdi.

Bununla birlikte Moody’s, Türk Lirası değer kaybetmeye ve kredi büyümesi uluslararası sermaye yaratımının üzerinde olmaya devam etse bile bankaların sermaye seviyelerinin yeterli olmaya devam edeceğini de vurguladı.

DOLAR 4,45’E DAYANDI

Bankalararası piyasalarda dolar/TL açıklama sonrasında 4,46 lirayı aşarak tüm zamanların en yüksek düzeyine çıktı. Dolar en yüksek 4,4604 TL’yi gördü.

Euro/TL de 5,3006 ile rekor düzeye tırmandı. 

Analistler, liradaki sert değer kayıplarını, petrol fiyatlarındaki yükseliş, yaklaşan seçimler öncesi artan kamu harcamaları, ekonomik verilerdeki zayıflamanın yanında, enflasyon ve cari işlemler açığının yüksek düzeylerine bağlıyor. 

Uluslararası piyasalarda dolar küresel ticaret gerilimlerinin azalacağına ilişkin umutların ABD tahvil getirilerini yükseltmesiyle başlıca para birimleri karşısında bir haftadan uzun sürenin en düşük seviyesinden yükseldi. Dolar endeksi dün gördüğü 2 Mayıs’tan bu yana en düşük seviyesi olan 92.243’ten yükselerek 92.647’ye çıktı.

 


Benzer Haberler

Döviz piyasaları dalgalı seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Süratli araç kullanımına yönelik polis denetimleri sıklaştırıldı

TAK

TürkBankası’nın “Yıllık Olağan Genel Kurul” ve “Olağanüstü Genel Kurul” toplantısı yapıldı

Voice Kıbrıs Haber

Taçoy “Ülkenin daha iyi bir yönetime ihtiyacı var”

TAK

Trafik yüzünden çıkan kavgada 7 kişi tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Ombudsman Çevre Koruma Dairesi ve Lefkoşa Türk Belediyesi’ni kusurlu buldu

TAK