DÜNYAEkonomiFeatured

Euro Bölgesi’nde yıllık enflasyon ocakta yüzde 2,8’e indi

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Euro Bölgesi ve Avrupa Birliği‘nin (AB) ocak ayı enflasyon verilerini yayımladı.

Verilere göre, Euro Bölgesi’nde aralıkta yüzde 2,9 olan yıllık enflasyon ocakta yüzde 2,8’e indi. TÜFE, ocakta aylık bazda yüzde 0,4 düştü.

Piyasa beklentileri, ocakta Euro Bölgesi’nde yıllık enflasyonun yüzde 2,8, aylık yüzde eksi 0,4 olması yönündeydi. Açıklanan veriler piyasa beklentileriyle uyumlu geldi.

AB’de de aralıkta yüzde 3,4 olan yıllık enflasyon, ocakta yüzde 3,1’e geriledi. AB’de TÜFE, ocakta aylık bazda ise yüzde 0,2 düştü.

Euro Bölgesi’nde enflasyonun ana bileşenlerine bakıldığında, en yüksek yıllık enflasyon yüzde 1,73 ile hizmetlerde gerçekleşti. Hizmetleri, yüzde 1,13 ile gıda, alkol ve tütün ürünleri, yüzde 0,53 ile enerji dışı sanayi ürünleri izlerken enerji ürünleri yüzde 0,62 geriledi.

AB uyumlu verilere göre enflasyon ocakta Romanya’da yüzde 7,3, Estonya’da yüzde 5, Hırvatistan’da yüzde 4,8, Polonya’da yüzde 4,5, Slovakya’da yüzde 4,4, Avusturya’da yüzde 4,3, Bulgaristan’da yüzde 4, Macaristan ve Malta’da yüzde 3,7, İspanya’da yüzde 3,5 ve İsveç’te yüzde 3,4 olarak belirlendi.


Benzer Haberler

Girne’deki bir evden 47 bin TL’lik hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

Bangladeş’te son 76 yılın en uzun süreli sıcak dalgası etkili oluyor

AA

Süper Lig’de sona doğru

BRT

Japonya’da şiddetli deprem!

AA

Uyuşturucuyu iç çamaşırına ve çoraba sakladılar

Voice Kıbrıs Haber

‘Herse ve Lokma Günü’ etkinliği yoğun katılım ile tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber