DÜNYAFeatured

Eşini öldürmekten suçlu bulunan İngiliz serbest bırakıldı

Baf Ağır Ceza Mahkemesi adam öldürme suçundan dolayı iki yıldır cezaevinde tutuklu bulunan 76 yaşındaki İngiliz David Hunter’ı serbest bıraktı.

Trimithousa’daki evlerinde eşi Janice’i öldürdüğü 2021 yılından bu yana tutuklu olan Hunter’ın, Cezaevleri Dairesi’nin hesaplamalarına göre yattığı süre göz önünde bulundurularak serbest kalmasına izin verildi.
Hunter eşinin Aralık 2021’deki ölümünden bu yana cezaevindeydi.
Kararı açıklayan Mahkeme Başkanı Michalis Droushotis, sanığın sabıka kaydının bulunmamasına, ileri yaşına ve genel olarak kişisel koşullarına, ancak her şeyden önce suçu işlediği özel koşullara ve hukuka aykırı davranışının nedenlerine atıfta bulundu.
Hakim, ceza ile topluma verilen mesajın, bir insanın canını almanın, mağdura duyulan sevgi ve çektiği acılardan kurtulma arzusuyla hareket edilse bile, mağdurun kendisinin kurtulmayı arzulaması durumunda bile hoş görülmeyen, Kanun kapsamında yasa dışı bir eylem olduğunu vurguladı.
Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı, hukuk ve etiğin bir toplumun “omurgasını” oluşturduğuna dikkat çekerek, bu bağlamda hiç kimsenin, sağlık sorunları nedeniyle acı çeken sevdiği bir kişinin yaşamına bile ne zaman son vereceğine karar veremeyeceğini belirtti.
( Kaynak KHA)


Benzer Haberler

BM, savaş suçu sayılan “zorla yerinden edilme” tanımlamasında söylem değiştirdi

AA

Evlendiği kadının erkek olduğu ortaya çıktı!

NTV

“Shakespeare’in Hayaleti” oyununa Türkiye’den davet

Voice Kıbrıs Haber

Siyasi partiler diyaloğunun 35’inci yılında 35’inci barış fidanı Ledra Palace’ta dikildi

TAK

Döviz piyasalarında son rakamlar

Voice Kıbrıs Haber

Dünya Göçmen Kuşlar Günü’nde etkinlik düzenleniyor

Voice Kıbrıs Haber