FeaturedKIBRIS

Ertuğruloğlu: Hak etmediğim eleştiriler yapıldı!

Genel Kurul toplantısında, Taşınmaz Mal (Tasarruf Kayıt ve Kıymet Takdiri) (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın kabul edilmesinin ardından, “Ercan Havaalanı’nın İşletme Haklarının Devredilmesi İle İlgili Şartname, Sözleşme Ve Sözleşmenin Uygulanması Aşamalarındaki İşlemlerin Hukuka Ve Kamu Yararına Uygunluğunun Araştırılması Hakkındaki Meclis Araştırma Komitesi”nin konu hakkındaki raporu ele alındı. 
Raporun bir kısmını Komite Başkanı Ersin Tatar, bir kısmını da Başkan Vekili Tufan Erhürman okudu.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu toplantısı devam ediyor.

Ertuğruloğlu: “Hak etmediğim eleştiriler yapıldı, iade eder, esefle kınarım”

Rapor üzerine ilk sözü dönemin Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu aldı. 

Bu konuda söylenmesi gereken her şeyi söylediğini ifade eden Dışişleri Bakanı, “CTP’li vekiller buna rağmen rapora şerh koydu,  beni ‘devleti zarara sokan kişi’ ilan etti. Hak etmediğim eleştiriler yapıldı, iade eder, esefle kınarım” dedi.

Bunların Tahsin Ertuğruloğlu’nu kötü gösterme adına yapıldığını söyleyen Ertuğruloğlu, “Devlet nerde zarara uğradı? Ercan’la ilgili sürece çomak soktum. Bunun istismar edileceğini düşünmedim. Ercan konusundaki tek hatam buydu” şeklinde konuştu. 
Ertuğruloğlu, Ercan’a 3 yıl tek çivi çakılmadığını söyleyerek, “O zaman neredeydiniz?” diye sordu.

Erhürman: Ercanla ilgili neden ek sözleşme imzalandığına dair yetkili görüşlerini okuduğumda gözlerime inanamadım

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Ertuğruloğlu’nun Ercan’la ilgili konuşmalarını tutanaklardan okuyarak “Bu açıklamalar evlere şenlik. Devlet ciddiyetinden uzak” dedi.

Erhürman, “Ercan’ın avan (ön projesi) projesi ihalesiz–yarışmasız verildi. 250-500 bin dolar arası bir şirkete menfaat sağlandı. Devlet ‘yeterli süre yok’ diyerek ihaleye çıkmadan bir kişiye proje vermez.  Sayın Ertuğruloğlu, ‘Merkezi İhale Komisyonu aracılığı ile ihale yapmadım ama ihale yaptım’ dedi.  MİK dışında sözlü ihale söz konusu olamaz” şeklinde konuştu.

Ercanla ilgili esas sözleşmenin 10 Aralık 2012’de imzalandığını, 15 gün sonra 26 Aralık’ta ek sözleşme imzalandığını söyleyen Erhürman, “Neden ek sözleşme imzalandığına dair yetkili görüşlerini okuduğumda gözlerime inanamadım” dedi.

Erhürman, ek sözleşmeyle ilgili süreci “her şeyi baddos etmek” olarak değerlendirerek, ek sözleşmeyle ihaledeki eşitliğin bozulduğunu söyledi. 
Sözleşmenin 4 yıl uzatılmasına da değinen Erhürman, “Bakanlar Kurulu’nda olanlar memleketin nasıl yönetildiğinin de göstergesi” dedi. 

Tufan Erhürman, “Ertuğruloğlu gayet ciddiyetsiz davranarak devleti zarar uğrattı. Suç işledi. Görevi ihmal suçu işledi. Ercan’la ilgili yaşananlar inanılır gibi değil. CTP bu işi burada bırakacak değil. Meclise soruşturma önerisi getireceğiz. Sadece Sayın Ertuğruloğlu ile ilgili değil. Birden çok bakanla ilgili. Reddedilirse polise başvurup görevi ihmal edenlerin yargılanmasını isteyeceğiz” şeklinde konuştu.  

ANGOLEMLİ

TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli, “Bu raporun sonucunda komite savcılığı göreve çağırmalıydı. Böyle bir şey yok. Sonuç ve öneriler kısmında Tahsin Ertuğruloğlu ile ilgili tek cümle yok. Oysa gözler Tahsin Bey ve yolsuzluk üzerinde. Ombudsman Tahsin Beyin yanlış davrandığını söyledi ve bu konu günlerce Mecliste konuşuldu” dedi.

Komitenin uzun süre çalıştığına tanık olduğunu söyleyen ve komiteyi kutlayan Angolemli, bu tür araştırma raporlarının tarafsız olması ve oybirliğiyle hazırlanması gerektiğini vurguladı. 

Angolemli, kendilerinin de soruşturmadan yana olduklarını belirtti.

Siyasete güven kalmadığını ifade eden Angolemli, “Eğer bu şekilde devam ederse bizi çok daha düşündürücü ve acı günler bekliyor” şeklinde konuştu. 

Hüseyin Angolemli, yargıdaki durumla ilgili de değerlendirme yaparak, davaların yavaş sonuçlanmasını eleştirdi.


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber