FeaturedKIBRISPolitika

‘Erken seçimin daha sağlıklı bir yol olacağını düşünüyoruz’

TKP-YG Genel Başkanı Mehmet Çakıcı’nın bugün saat 11.30’da parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında hükümetin bozulması ile ilgili değerlendirmeler ve öneriler açıklandı.

Yapılan açıklamalar şu şekilde:

“Bugün 4’lü koalisyon hükümeti istifa etti. 14 aylık dönemi büyük bir başarısızlıkla hükümet sürecini tamamladılar. Kıbrıs Türk halkının kendilerine tanımış olduğu umudu ve anlayışı da da yok ettiler. Seçim döneminde halka verdikleri sözleri yerine getiremediler ve hatta söylediklerinin de tersini yaptılar. Zaman zaman “tecrübesizdirler” dendi, “yenidirler” dendi, ancak halkın kendilerine verdiği büyük bir şansı yitirdiler. Hükümet ortaklarını bu anlamda ayrılırken değerlendirerek yapmaları gerekeni, defalarca yaptığımız önerileri hem kendilerine hatırlatmak hem de yeni gelecek hükümete önerilerimizi tekrarlamak isteriz.

Öncelikle de 4’lü kolasiyon ortaklarını değerlendirelim:

Halkın Partisi: 

Hükümetten kaçtılar. 14 aylık hükümet döneminde, muhalefetteyken söylediklerinin hiçbirini yapmadılar. Tersini ise bolca yaptılar.

Bir örrnek; Münhalsiz sınavsız istihdam yapmayı eleştiriyor ve yasa dışı olduğunu söylüyordu. Söyledikleri doğruydu.

Hükümete geldiler ve Posta Dairesi’ve 10 kişi istihdam ettiler. Sınav yok, münhal yok, partisinin örgütünden aldılar. Posta Dairesinde işçi kadrosu yoktur. Yaptıkları istihdamlar işçi kadrosudur! Yani, yasadışı ve partizanca icraat yaptılar.

Hükümetten kaçışları maksatlıdır. TC’den para akışı durdu, hükümette savurulacak para bulamaz oldular. Bahane uydurup kaçtılar. Serdar Denktaş ve DP’yi önceden tanımıyordular? Arazi konusunda bu kadar hassas iselerdi, UBP-DP hukümeti döneminde Bakanlar Kurulu kararı ile Resmiye Canaltay’a verilen KTHY’nin eski binası yanındaki arazi kararını 14 ayda neden iptal etmediler? Yoksa UBP’yi rahatsız etmekten mi çekindiler!

Hükümetten kaçma maksatları Cumhurbaşkanlığı seçimidir. O seçime başarısız oldukları 4’lü koalisyon hükümetiyle gitmek i,stemediler.  Muhtemelen UBP’nin kollareına koşacaklardır. Kurulduğundan beri “asla yapmayacağız” dedikleri her şeyi yapmış ve tamamlamış olacaklardır.

Cumhuriyetçi Türk Partisi:

Kurduğu diğer hükümetler gibi bu hukümet de başarısızlıkla sonlandı. Bunun nedeni artık net olarak görülmüş olmalıdır. Bu partinin söylemi ile icraatları örtüşmemektedir. Muhalefette kırmızı, hükümette yeşil amblemi kullandığı gibi, muhalefette söyledikleri sosyal demokrat politikalar, hükümette uyguladıkları neo liberal politikalardır. Hukümetin paket (Mali Protokol) nedeniyle AKP tarafından bozdurulduğu şeklindeki fısıltı haberlerinin gerçeği yansıttığını düşünmüyoruz. Biliyoruz ki, 31 12 2018 tarihinde sona eren paketi de CTP’li bir başbakan imzalamıştı.  O pakette de kamu kurumlarının özelleştirme adı altında peşkeş çekilmesi vardı. CTP de, UBP ve DP gibi bugünkü bozuk düzenin yaratısıcısı bir partidir.

Demokrat Parti:

Bu parti herkesin bildiği gibidir. 4’lü koalisyon hukümeti içinde bize TKP’lilere en kötü davranan parti olmasına karşın, hükümetin devamında istekli olduğu görüntüsü veriyordu.

Toplumcu Demokrasi Partisi:

Bu parti için herhangi bir değerlendirme yapmaya gerek görmüyoruz.  Toplumdaki genel kanaatin hedefsiz ve başarısız oldukları yönünde olduğunu görüyoruz. Keşke koltuğa oturma dışında topluma hizmet etme anlamında da hedefleri olsaydı.

Bu meclis aritmetiği içinde başka bir koalisyon çıkar mı, bekleyip göreceğiz. Halkın 4’lü koalisyon hükümetinden büyük beklentileri vardı.  Bundan sonra kurulacak başka bir koalisyondan aynı oranda beklenti olabileceğini düşünmüyoruz.

Bundan sonra kurulacak hükümet ancak paylaşım ve çıkar hükümeti olur.

Seçimden bu yana geçen zamanın çok kısa olduğunu kabul etmekle birlikte erken seçimin daha sağlıklı bir yol olacağını düşünüyoruz.


Benzer Haberler

12. Uluslararası Kıbrıs İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Sahte pasaporttan tutuklanan karı koca mahkemeye çıkarıldı!

Voice Kıbrıs Haber

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı

AA

Kıbrıs’ın Kanatları sergisi YDÜ’de yarın ziyarete açılacak

Voice Kıbrıs Haber

Lefke Polis Karakolu telefon hatları devre dışı kaldı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs mahkemelerinde ABD-Rusya gerilimi

TAK